Повітряний бісквіт на жовтках: як зробити ідеальну основу для десертів
Повітряний бісквіт на жовтках: як зробити ідеальну основу для десертів

Повітряний бісквіт на жовтках: як зробити ідеальну основу для десертів

Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч в Instagram поділилася своїм рецептом ідеальної бісквітної основи для будь-якого десерту.

Бісквіт на жовтках — чудове рішення для тих, у кого після приготування безе або інших десертів залишилося багато жовтків. Цей рецепт точно згодиться!

Вам знадобиться:

  • 180 г жовтків (приблизно 8 яєць);
  • 70 г цукру;
  • 80 г борошна;
  • 5 г розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ст. л. гарячого молока.

Заздалегідь підготуйте форму для випікання. Найкраще підійде роз'ємне кільце, дно якого можна обернути фольгою. Збийте жовтки з цукром та ванільним цукром до пишної та світлої маси (близько 7 хвилин).

Потім додайте масло і гаряче молоко, акуратно перемішуючи до однорідності. У два етапи введіть борошно, що просіює, і розпушувач, швидко, але обережно замішуючи тісто, так як воно з часом стає більш м'яким.

Перекладіть тісто у підготовлену форму і випікайте у розігрітій до 175 градусів духовці 30 хвилин. Не переживайте, поверхня бісквіту вирівняється у процесі випікання.

Дайте бісквіту трохи охолонути, зніміть форму і залиште на решітці для охолодження. Оберніть бісквіт харчовою плівкою і відправте в холодильник на 5-7 годин.

Якщо хочете вищий бісквіт, використовуйте форму діаметром 16 см.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Джерело матеріала
loader
loader