Зеленський: Офіцери з Північної Кореї вже тренують російських солдатів на ТОТ України
Зеленський: Офіцери з Північної Кореї вже тренують російських солдатів на ТОТ України

Зеленський: Офіцери з Північної Кореї вже тренують російських солдатів на ТОТ України

Президент Володимир Зеленський заявив, що північнокорейські офіцери вже знаходяться на тимчасово окупованих територіях України і тренують російських солдатів.

Про це він сказав під час пресконференції за підсумками участі в засіданні Європейської ради, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас є інформація від нашої розвідки… Що дійсно це є велика проблема. По-перше, офіцери північнокорейські вже знаходяться на тимчасово окупованих територіях України і тренують російських солдатів. Не знаю, яка кількість офіцерів. Але дані розвідки, що Росія розраховує на таке підсилення, оскільки не встигає з мобілізацією, забагато втрачає, втрати на полі бою. І він (Путін - ред.) знає, що настрої такі, що суспільство проти мобілізацїі. Саме тому він шукає зовнішньої підтримки. І я знаю, що є такий намір підготувати 10 тисяч солдатів з різних родів військ: наземних, сухопутних сил…» - сказав Зеленський.

Президент уточнив, що Путін хоче не лише піхоту залучати, але також спеціалістів різних родів військ.

«І те, що ми знаємо, що зараз вже Північна Корея готує контингент, щоб відіслати їх, щоб вони воювали проти України. Я говорив про це зі США. Я говорив уже з рядом лідерів, що це вже фактично офіційно факт підтвердження того, що друга країна втягується у війну і поруч із Росією воюватиме проти України в якості контингенту. Ви знаєте, що Іран вже надавав Росії ракети і дрони, БПЛА, але не контингент. А тут це вже такий серйозний крок у війні», - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією української розвідки, у складі окремих підрозділів ЗС РФ перебувають громадяни КНДР. Їхня чисельність становить близько 3 тисяч осіб. Присутність північнокорейських військових зафіксовано в Брянській та Курській областях, не виключена їхня подальша участь у бойових діях поблизу населених пунктів Суджа та Курськ.

Теги за темою
війна Володимир Зеленський КНДР
Джерело матеріала
loader
loader