Сайт національного тесту з медіаграмотності зазнає перенавантаження: 10 тисяч заходів щохвилини
Сайт національного тесту з медіаграмотності зазнає перенавантаження: 10 тисяч заходів щохвилини

Сайт національного тесту з медіаграмотності зазнає перенавантаження: 10 тисяч заходів щохвилини

За перші три години у тесті взяли участь понад 50 тисяч громадян.

Сайт Національного тесту з медіаграмотності сьогодні, 17 жовтня, зазнав рекордної активності: за перші три години у тесті взяли участь понад 50 тисяч українців. Щохвилини тест намагалися пройти 10 тисяч людей, й сайт тимчасово вийшов з ладу. Про це повідомила пресслужба націоналнього проєкту з медіаграмотності «Фільтр».

За інформацією організаторів, це рекордний показник за три роки його проведення. Для порівняння: у 2023 році у тесті взяли участь 26 тисяч учасників.

«Наразі бачу, що промоція тесту спрацювала», прокоментувала «Детектор медіа» директорка Департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики Ганна Красноступ, яка брала участь у підготовці запитань для тесту.

Керівниця національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» Ольга Кравченко повідомила, що організатори працюють над збільшенням потужності платформи і закликають всіх спробувати пройти тест пізніше.

«Ми не очікували такого потоку користувачів, але це прекрасно підкреслює важливість теми медіаграмотності. Та доводить, що українці прагнуть бути більш стійкими до маніпуляцій та дезінформації», — прокоментувала вона.

Сайт з тестом вже відновлено, і організатори працюватимуть з технічною підтримкою протягом дня, щоб всі охочі змогли пройти тест у зручний час.

  • Читайте також: Національний тест з медіаграмотності: 20 тисяч учасників за дві години

Повідомити про технічні проблеми або поставити додаткове питання щодо тестуможна на сторінках «Фільтра» у соцмережах або на електронну скриньку filter.mkip@gmail.com.

Нагадаємо, тест складається з 25 питань, що охоплюють п’ять тематичних блоків. 50 учасників, які покажуть найкращі результати, отримають призи.

Щоб взяти участь, перейдіть за посиланням. Результати тесту будуть опубліковані 18 жовтня на сайті проєкту «Фільтр».

Зазначимо, національний тест з медіаграмотності реалізовує національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії, та проєктом з медіаграмотності і когнітивної стійкості в Україні, що реалізується Zinc Network і фінансується урядом Великої Британії. Національний тест з медіаграмотності втілюється разом з програмою USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine, та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», який втілюється IREX in Ukraine за підтримки Посольства США.

Фото: «Фільтр» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader