Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити смачне солодке перекушування разом з оригінальним тортом.
Такий смачний і ніжний десерт без глютену та лактози відмінно підійде тим, хто бажає отримати щось смачне та не хоче витрачати багато часу на приготування.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- 150 г сирих яєць (або 190 г/210 г)
- 150 г борошна (або 190 г/210 г)
- 110 г цукру (або 140 г/150 г)
- 30 г кокосової стружки (або 40 г/40 г)
- 4 г розпушувача (або 5 г/6 г)
Для кокосового крему:
- 250 мл кокосового молока (або 310 г/340 г)
- 150 г кокосового згущеного молока (або 190 г/210 г)
- 300 мл кокосових вершків (або 380 г/410 г)
- 7 г желатину + 35 мл води (або 9 г/10 г + 45 мл/50 мл)
Спершу треба розігріти духовку до 165 градусів. Збити яйця з цукром до отримання стійких піків. В окремій мисці змішати борошно з розпушувачем, потім додати до яєчної маси, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Потім додати кокосову стружку і акуратно перемішати. Вилити тісто у форму та випікати 35-40 хвилин. Після випікання охолодити бісквіт, зрізати верхівку та витягти із форми. Розрізати бісквіт вздовж на три рівні коржі.
"Мастер Шеф" Глинська додає, далі треба замочити желатин у теплій воді і залишити набухати на 10-15 хвилин. Змішати кокосове молоко і кокосове згущене молоко, довести до кипіння в каструлі. Додати в суміш желатин і ретельно перемішати.
Перелити основу крему в глибокий посуд, накрити плівкою і залишити остигати. Охолодити у холодильнику на кілька годин. Збити кокосові вершки та з'єднати з охолодженим кремом.
Потім необхідно вкрити форму для торта плівкою. Викласти на дно форми один корж, просочити кокосовим молоком. Заповнити простір форми кремом, потім викласти другий корж та повторити процес.
На третій корж також налити крем та відправити торт у холодильник на 4-5 годин, розповіла "Мастер Шеф" Глинська. Зняти з торта форму та плівку. Прикрасити торт мигдальними пластівцями до середини і посипати кокосовою стружкою.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.