Ціни на нафту зросли після двотижневого мінімуму
Ціни на нафту зросли після двотижневого мінімуму

Ціни на нафту зросли після двотижневого мінімуму

Ціни на нафту зросли у четвер, 17 жовтня, після двотижневого мінімуму, інвестори придивляються до розвитку подій на Близькому Сході й очікують публікації офіційних даних про запаси нафти в США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent піднялися на 17 центів, або 0,2%, до $74,39 за барель, водночас ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate у США були на рівні $70,58 за барель, що більше на 19 центів, або 0,3%, від попереднього значення.

Обидва контрольні показники встановилися в середу, закрившись на найнижчому рівні з 2 жовтня другий день поспіль.

Цього тижня контрольні показники впали на 6-7% після того, як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) знизили прогнози попиту на 2024 і 2025 роки.

Ціни також знизилися, оскільки премії за ризик охолонули через послаблення побоювань, що можлива атака Ізраїлю на Іран може перервати постачання нафти, хоча залишається невизначеність щодо конфлікту на Близькому Сході.

«Зараз ми граємо в гру очікування двох речей. По-перше, постійний комітет Національного народного конгресу Китаю має конкретизувати деталі й розмір пакета фіскального стимулювання, який, на мій погляд, очікується», — сказав ринковий аналітик IG Тоні Сикамор.

Інвестори чекають від Пекіна додаткових подробиць його широких планів, оголошених 12 жовтня, стосовно відновлення економіки. У четвер Китай заявив, що розширить «білий список» житлових проєктів, які підходять для фінансування, і збільшить банківські кредити на такі розробки до 4 трлн юанів ($562 млрд), оскільки він прагне підтримати свій ринок нерухомості.

Сикамор зазначив, що відповідь Ізраїлю на нещодавню атаку Ірану була другим основним напрямком для ринку. «Ми це знаємо, але ми не знаємо, коли це настане», — сказав він, додавши, що обидва чинники створюють ризики зростання цін на нафту.

В Ірані влада працює над контролем витоку нафтибіля острова Харг, повідомило у середу інформаційне агентство країни IRNA. «Здається, це не пов’язано з війною Ізраїлю та ХАМАС, але воно привернуло увагу до потужностей Ірану з експорту нафти», – йдеться в записці аналітиків ANZ.

У США запаси сирої нафти й палива впали минулого тижня, повідомили ринкові джерела з посиланням на дані Американського інституту нафти у середу, всупереч очікуванням накопичення запасів сирої нафти. Запаси нафти впали на 1,58 млн барелів за тиждень, що закінчився 11 жовтня. Запаси бензину знизилися на 5,93 млн барелів, а запаси дистиляту зменшилися на 2,67 млн барелів.

Десять аналітиків, опитаних Reuters, підрахували, що в середньому запаси сирої нафти зросли приблизно на 1,8 млн барелів за тиждень до 11 жовтня.

«Будь-які ознаки слабкого попиту у щотижневому звіті EIA про запаси можуть спричинити подальший тиск на ціни на нафту», — заявили аналітики ANZ.

Управління енергетичної інформації, статистичне відділення Міністерства енергетики США, опублікує свої дані пізніше у четвер.

Теги за темою
Економіка
Джерело матеріала
loader
loader