Власник викинутого HDD з 7500 біткоїнів судиться з владою — дозвіл порпатися на звалищі або гроші
Власник викинутого HDD з 7500 біткоїнів судиться з владою — дозвіл порпатися на звалищі або гроші

Власник викинутого HDD з 7500 біткоїнів судиться з владою — дозвіл порпатися на звалищі або гроші

Чоловік, який випадково викинув жорсткий диск з 7500 біткоїнами у 2013 році, не здається. Він подав позов на владу міста — йому не дають перевернути звалище у пошуках HDD.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Власник викинутого HDD з 7500 біткоїнів судиться з владою — дозвіл порпатися на звалищі або гроші - Фото 1

Протягом останнього десятиліття валлієць Джеймс Хауеллс безрезультатно благав владу міста Ньюпорта надати йому дозвіл обшукати місцевий смітник. Ці зусилля варті можливої винагороди — через зростання ціни 7500 біткоїнів зараз коштують близько пів мільярда доларів.

Міська рада Ньюпорта неодноразово відхиляла його запит. Представники влади вважають, що розворушення глибин сміттєзвалища може завдати величезної шкоди навколишньому середовищу. Намагаючись змусити раду, Хауеллс подав до суду вимогу відшкодування £495 314 800 — це приблизна вартість вмісту жорсткого диска. Власник криптогаманця каже, що насправді не хоче грошей від влади — лише згоди на розкопки звалища.

Насправді пошуки зниклого багатства дуже обтяжливі для Хауеллса. Позов — лише останній крок у все більш відчайдушних спробах. Протягом останніх десяти років він кинув роботу в ІТ та зібрав команду інвесторів, які розділять винагороду, якщо диск буде знайдений. Власник має отримати лише третину вартості.

Хауеллс каже, що поділиться часткою з місцевою громадою, якщо зможе повернути накопичувач:

«Якби вони розмовляли зі мною у 2013 році, це місце виглядало б зараз як Лас-Вегас. Ньюпорт виглядав би як Дубай. Це та можливість, яку вони упустили».

Міська рада заявляє, що кілька разів казала містеру Хауеллсу, що розкопки неможливі згідно з екологічним дозволом і що робота такого характеру матиме величезний негативний вплив на навколишнє середовище.

Зрештою, бажаний HDD цілком може бути втраченим назавжди та повністю пошкодженим і непридатним для використання. Тож виникає питання, чи не витрачені усі ці роки на щось примарне.

Джерела: Wales Online, Gizmodo

Джерело матеріала
loader
loader