В Україні наразі не йдеться про повну заборону Телеграму, але його треба регулювати - Герасим’юк
В Україні наразі не йдеться про повну заборону Телеграму, але його треба регулювати - Герасим’юк

В Україні наразі не йдеться про повну заборону Телеграму, але його треба регулювати - Герасим’юк

В Україні наразі не йдеться про повну заборону популярної соціальної мережі «Телеграм», але працюють над запровадженням процедур її регулювання.

Як повідомляє Укрінформ, про це в телеефірі заявила голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк.

За її словами, про повну заборону Телеграму говорити зарано, але його слід регулювати. І нічого спільного з утисками свободи слова це не має, переконана Герасим’юк.

«Дуже часто намір захистити щось в межах національної безпеки називають наступом на свободу слова. Не буде наступом на свободу слова регуляція і можливість комунікувати з платформою в разі грубого порушення нею законів нашої країни, особливо у воєнний час. Ми про повну заборону ще не можемо говорити. Ми зараз працюємо не над забороною, а щоб запровадити нормальні процедури, і нам треба визначити в країні орган, який буде за це відповідати. Зараз Міністерство цифрової інформації відправило відповідний законопроєкт про регуляцію в Європейську комісію на розгляд», – сказала Герасим’юк.

На її думку, регулювати діяльність великих інтернет-платформ, зокрема Телеграму, можна, використовуючи відповідне європейське законодавство.

«Що ми зараз точно маємо робити, то це працювати з нашими європейськими партнерами для регуляції великих платформ, а там є цілий закон. Там усі великі платформи мають виконувати європейське законодавство, яке для нас ще не працює, бо ми не вступили в Євросоюз. Але ми над цим уже працюємо, щоб це законодавство для нас також було актуальним і щоб запроваджувати ці механізми. Це величезний закон, там 96 статей. Зараз Телеграм розглядають як платформу, яку додадуть до цього переліку, бо він туди не увійшов – пропри те, що величезна кількість користувачів є у світі», – зазначила Герасим’юк.

Джерело матеріала
loader
loader