Meta звільнила 20 працівників за «шахрайство» з продуктовими ваучерами — їх витрачали на пральний порошок та патчі від прищів
Meta звільнила 20 працівників за «шахрайство» з продуктовими ваучерами — їх витрачали на пральний порошок та патчі від прищів

Meta звільнила 20 працівників за «шахрайство» з продуктовими ваучерами — їх витрачали на пральний порошок та патчі від прищів

Meta звільнила близько двох десятків співробітників у Лос-Анджелесі за використання продуктових ваучерів на купівлю предметів особистого чи домашнього вжитку (прокладок, прального порошку чи бокалів для вина). Як зазначає Arstechnica, деякі працівники об’єднували свої гроші аби придбати дорожчий товар, чи замовляли їжу ввечері додому, а не в офіс.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Meta звільнила 20 працівників за «шахрайство» з продуктовими ваучерами — їх витрачали на пральний порошок та патчі від прищів - Фото 1

Звільнення відбулось на тлі ширших скорочень, які включають реструктуризацію команд у WhatsApp, Instagram і Reality Labs, підрозділі доповненої та віртуальної реальності.

Як і більшість технологічних компаній, Meta забезпечує безплатне харчування для працівників, що працюють в її офісах — шляхом надання кредитів, наприклад, для Uber Eats або Grubhub на доставку їжі в офіс. Персонал отримує $20 на сніданок та по $25 на вечерю та обід, водночас деякі працівники «зловживали системою протягом тривалого часу» та отримували догани, однак звільнень до цього моменту не було.

В одній з публікацій на платформі анонімного обміну повідомленнями BlindMeta звільнила 20 працівників за «шахрайство» з продуктовими ваучерами — їх витрачали на пральний порошок та патчі від прищів - Фото 2Meta звільнила 20 працівників за «шахрайство» з продуктовими ваучерами — їх витрачали на пральний порошок та патчі від прищів - Фото 3Blind перевіряє, чи працює користувач у певній компанії, але не вимагає від нього розкривати свою особу., колишня співробітниця Meta написала, що використала $25 кредиту на такі товари, як зубна паста та чай з аптеки Rite Aid. Жінка вказала, що мала зарплату у $400 000 на рік і додала, що повідомлення про звільнення виглядало для неї «сюрреалістично».

Meta відмовилась коментувати звільнення, однак зазначила про зміни у складах команд:

«Сьогодні кілька команд Meta вносять зміни, щоб забезпечити відповідність ресурсів їхнім довгостроковим стратегічним цілям. Це включає переміщення деяких команд в інші місця та переміщення деяких співробітників на інші ролі. Коли ж посада усувається, ми наполегливо працюємо над тим, щоб знайти інші можливості для постраждалих співробітників».

Цукерберг оголосив про скорочення близько 21 000 робочих місць у двох раундах звільнень у 2022 та 2023 роках, назвавши останній «роком ефективності». Він також скасував проєкти з низьким пріоритетом, намагаючись прискорити повільне зростання та зменшити стурбованість інвесторів через його дорогу ставку на метавсесвіт.

Теги за темою
звільнення
Джерело матеріала
loader
loader