Ніжний зефір з пепсі та полуницею: оригінальний десерт на кожен день
Ніжний зефір з пепсі та полуницею: оригінальний десерт на кожен день

Ніжний зефір з пепсі та полуницею: оригінальний десерт на кожен день

Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч у Instagram поділилася смачним рецептом м'якого зефіру.

Спробуйте ніжний і незвичайний зефір із полуничним пюре та пепсі. Готується просто та швидко, а з'їдається ще швидше!

Інгредієнти:

  • 60 г яєчного білка
  • 60 г цукру
  • 180 мл пепсі
  • 100 г полуничного пюре
  • 200 г цукру
  • 8 г агару (сила 1200)

Приготування:

Збийте яєчні білки до появи піни, поступово додаючи цукор. Збільште швидкість міксера і збивайте, поки меренг не стане щільною і гладкою. Залишіть убік.

Для сиропу змішайте полуничне пюре, пепсі, цукор та агар у каструлі. Варіть на повільному вогні регулярно помішуючи. Після закипання варіть ще 6 хвилин|мінути|.

Тонким цівком влийте гарячий сироп у меренгу, продовжуючи збивати на середніх обертах. Після додавання сиропу збільште швидкість міксера та збивайте ще 2-3 хвилини.

Перекладіть масу в мішок кондитерський і відсадіть зефірки на пергамент або силіконовий килимок. Залишіть на стабілізацію на 5-6 годин.

Перед подачею обваляйте зефірки у суміші цукрової пудри та кукурудзяного крохмалю (2:1). Зефір зберігається у контейнері при кімнатній температурі до 5 днів.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader