Протиракетний комплекс THAAD помітили поблизу ізраїльської авіабази
Протиракетний комплекс THAAD помітили поблизу ізраїльської авіабази

Протиракетний комплекс THAAD помітили поблизу ізраїльської авіабази

Сполучені Штати зміцнили можливості протиповітряної оборони Ізраїлю, розгорнувши батарею THAAD у відповідь на нещодавні ракетні атаки Ірану.

У відповідь на ескалацію напруженості на Близькому Сході з’явилося фото, на якому зображено пускову установку Термінальної висотної зони оборони (THAAD), розміщену в Беер-Шеві, Ізраїль.

Система протиповітряної оборони, надіслана Сполученими Штатами, була помічена поблизу авіабази Неватім, яка стала мішенню іранських балістичних ракет 1 жовтня.

Система THAAD, яка спеціалізується на перехопленні балістичних ракет малої та середньої дальності, є ключовим компонентом посиленого оборонного потенціалу Ізраїлю. Згідно з повідомленнями, 69-й артилерійській бригаді протиповітряної оборони армії США було доручено транспортувати компоненти та персонал THAAD до Ізраїлю. Бригада покладалася на серію з 11 польотів з використанням транспортних літаків C-17 для переміщення складного обладнання та персоналу зі США до Ізраїлю.

Міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив розгортання системи THAAD під керівництвом президента Джо Байдена у відповідь на нещодавні ракетні атаки Ірану:

«США залишаються відданими безпеці Ізраїлю та захисту інтересів США в регіоні», — заявив Остін у прес-релізі після розгортання.

Очікується, що система протиповітряної оборони буде інтегрована з існуючими системами оборони Ізраїлю, такими як «Залізний купол», «Праща Давида» та «Стріла», утворюючи комплексний багаторівневий захист від ракетних загроз. Основною функцією THAAD є виявлення, відстеження та перехоплення ракетних загроз на великих висотах, що робить його важливим компонентом у протидії більш досконалим атакам балістичних ракет.

Джерело матеріала
loader