Трамп без дозволу використовує пісні Леонарда Коена на передвиборчих мітингах - спадкоємці обурені
Трамп без дозволу використовує пісні Леонарда Коена на передвиборчих мітингах - спадкоємці обурені

Трамп без дозволу використовує пісні Леонарда Коена на передвиборчих мітингах - спадкоємці обурені

Трамп без дозволу використовує пісні Леонарда Коена на передвиборчих мітингах - спадкоємці обурені

Це вже далеко не перший випадок, коли Трамп проводить зустрічі з виборцями під відомі мелодії без погодження з правовласниками 

Правовласники музичної спадщини легендарного канадського музиканта Леонарда Коена висловилися проти використання Дональдом Трампом його пісні Hallelujah у передвиборчій кампанії.

У понеділок, 14 жовтня, пісня Hallelujah у виконанні Руфуса Вейнрайта Леонарда Коена прозвучала під час передвиборчого мітингу кандидата у президенти США Дональда Трампа. Спадкоємці Леонарда Коена повідомили, що не давали дозвіл на виконання пісні у політичних цілях Трампа, і висловилися проти її використання, передає NV.

«Власники спадщини Леонарда Коена дізналися, що пісня Hallelujah використовувалася без дозволу у численних передвиборчих зустрічах. Використання не було дозволеним, спадкоємці не підтримують і не погоджують цього та подібного використання», — йдеться в офіційній заяві спадкоємців, які звернулися також за роз’ясненнями до Sony Music Publishing.

Про неправомірне використання всесвітньо відомого хіта Hallelujah в своєму виконанні також заявив Руфус Вейнрайт. Він опублікував свою заяву в Instagram, назвавши виконання пісні на мітингу Трампа «вершиною богохульства». І додав, що від підтримує суперницю Трампа — кандидатку від Демократичної партії Камала Гарріс.

«Пісня Hallelujah Леонарда Коена стала гімном, присвяченим миру, любові та прийняттю правди. Протягом багатьох років я мав велику честь бути пов’язаним із одою толерантності. Спілкування Трампа і його прихильників під цю музику було вершиною богохульства. Звичайно, я в жодному це не підтримую, і був пригнічений, але добро в мені сподівається, що, можливо, живучи й справді слухаючи тексти шедевру Коена, Дональд Трамп може відчути натяк на докори сумління через те, що він вчинив», — написав він.

 Це не перший випадок, коли у кампанії Трампа використовується ця пісня. Також це не перший випадок, коли спадкоємці Коена, який помер у 2016 році, реагують на питання використання його творів Трампом. Так у 2020 році Hallelujah прозвучала під час з'їзду Республіканської партії, тоді послідувала заяв у відмову у дозволі.

Протягом багатьох років численні виконавці, зокрема, Селін Діон, Foo Fighters, Брюс Спрінгстін, спадкоємці Прінса та інші, неодноразово заявляли про неправомірне використання Трампом їхньої музики під час передвиборчих кампаній.

Нагадаємо, раніше родина покійної співачки Шинейд О'Коннор заявила, що вона "із огидою, болем і образою" сприйняла те, що її версію пісні Nothing Compares 2 U використовували на політичних мітингах Трампа. Також вимагають у нього відмовитись від використання своєї музики Джонні Марр з гурту Smiths, Ріанна, Ніл Янг, Linkin Park, покійний Том Петті та фронтмен гурту Aerosmith Стівен Тайлер.

Джерело матеріала
loader