В регіонах України зросла кількість відключень
В регіонах України зросла кількість відключень

В регіонах України зросла кількість відключень


Споживання електроенергії поступово зростає, бо населення почало масово використовувати обігрівачі у вечірні години.

Станом на ранок в Україні є нові знеструмленні в трьох областях. Про це Укренерго у п’ятницю, 18 жовтня.

“Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 552 населених пунктів (вчора було 486 – ред.)… Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій і Харківській областях. З технічних причин – є знеструмлені споживачі на Сумщині”, – йдеться у повідомленні.

Споживання електроенергії поступово зростає, що відповідає сезонним показникам.

“Причина зростання споживання – подальше зниження температури повітря на всій території України та масове використання обігрівачів, зокрема – у вечірні години”, – пояснили енергетики.

Вони нагадують, що в години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому просять громадян за можливості користуватись потужними електроприладами у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00.

Як відомо, з початку цього року Росія вже провела дев’ять масштабних атак на енергетичну інфраструктуру України. 26 серпня було зафіксовано найпотужнішу атаку РФ. Це призвело до суттєвого дефіциту в енергосистемі. Водночас на початку осені ситуація в енергосистемі стабілізувалась на тлі завершення ремонтів на АЕС.

Разом з тим в РНБО прогнозують, що Росія відновить атаки на енергосистему, коли почнеться опалювальний сезон.



Теги за темою
Україна електроенергія енергетика
Джерело матеріала
loader