Зеленський відверто сказав, як Захід відреагував на План перемоги
Зеленський відверто сказав, як Захід відреагував на План перемоги

Зеленський відверто сказав, як Захід відреагував на План перемоги

Війна не закінчиться, поки Путін не відчує, що йому потрібно закінчити, вважає президент України.

Президент України Володимир Зеленський презентував свій План перемоги партнерам у США та Європі й розповів, як вони на нього відреагували.

В інтерв'ю британській газеті Financial Times Зеленський порівняв їхню реакцію з обговореннями постачань Україні ракетних комплексів Patriot або винищувачів F-16 у минулому, від яких на Заході спершу відмовилися, але потім поступово дійшли згоди в цьому питанні.

"Реакція на план перемоги точно така сама, як на Patriot, F-16... Але ми повинні це зробити. Це єдиний спосіб вижити. Війна не закінчиться, поки Путін не відчує, що йому потрібно закінчити. А він розуміє лише силу", - сказав Зеленський.

Він додав: підсумок війни залежить не від Росії, а від волі партнерів України.

"Більшість на нашому боці. Але ми повинні чинити тиск на інших", - вважає Зеленський.

План перемоги Зеленського - останні новини

16 жовтня президент Володимир Зеленський представив План перемоги у Верховній Раді України.

План перемоги складається з п'яти пунктів, включно з геополітичними, військовими, економічними та безпековими аспектами. Перші чотири розраховані на період війни, п'ятий - на повоєнний час. Детальніше читайте в матеріалі: Володимир Зеленський представив План перемоги в Раді: які пункти він містить.

План перемоги, крім п'яти відкритих пунктів, включає засекречені додатки. Україна закликає надати допомогу відповідно до таємних частин Плану перемоги в найкоротші терміни.

Пункти плану перемоги, план перемоги Інфографіка
Пункти плану перемоги України / Інфографіка: Главред

За даними Bloomberg, План перемоги Володимира Зеленського прохолодно зустріли у Вашингтоні. Західні союзникипосилили тиск на Київ на користь конкретного плану закінчення війни.

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Вашингтон продовжує обговорювати з Києвом План перемоги, ініційований президентом України Володимиром Зеленським. При цьому він не став уточнювати, які пункти і положення в ініціативі підтримує американська сторона.

Як пише Associated Press, поки що ніхто з партнерів не дав жодних ознак того, що підтримає цю стратегію Зеленського.

Що таке план перемоги Зеленського?

План перемоги Зеленського - мирний план, який президент України Володимир Зеленський презентував під час візиту до США президенту Джо Байдену та двом кандидатам на президентське крісло в Білому домі - демократці Камалі Гарріс і республіканцю Дональду Трампу.

За даними The Times, план, насамперед, передбачає надання Україні довгострокових гарантій підтримки з боку Заходу. При цьому гарантії мають бути такими, щоб від них не могла відмовитися нова адміністрація США в разі потенційної перемоги на виборах Дональда Трампа.

Джерело матеріала
loader
loader