Зеленський вручив сертифікати на житло Героям України та сім'ям загиблих бійців
Зеленський вручив сертифікати на житло Героям України та сім'ям загиблих бійців

Зеленський вручив сертифікати на житло Героям України та сім'ям загиблих бійців

У п'ятницю, 18 жовтня, президент Володимир Зеленський вручив сертифікати на житло Героям України та рідним загиблих українських військових. Про це повідомляє Офіс Президента.

- Кожен наш воїн має знати: "Я захищаю Україну, і Україна захистить мене". Це фундаментальний принцип, на якому має будуватися державна політика щодо своїх захисників. До кожного, хто захищав та захищає Україну, хто повинен мати достатнє забезпечення та гідне ставлення. Сьогодні ми продовжуємо ініціативу держави, розпочату минулого року, яка вже стала традицією, – заявив Зеленський.

Президент вручив 25 сертифікатів воїнам та рідним полеглих військовослужбовців Сухопутних військ, Повітряних сил, Військово-Морських сил, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій, територіальної оборони, Сил безпілотних систем, а також п'ять – представникам Міністерства внутрішніх справ та Національної. Зеленський також подякував військовим, які продовжують захищати країну.

  • 26 серпня Зеленський підписав указ про надання житла громадянам, яким надали звання "Герой України". Згідно з документом, статут звання "Герой України" доповнено новим розділом, де передбачено, зокрема, що "особам, яким присвоєно звання "Герой України" з врученням ордена "Золота Зірка", може надаватися одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують покращення житлових умов”.
  • 5 грудня минулого року Зеленський заявляв, що всім захисникам України, які отримали з початку військової агресії РФ звання Героя та стали кавалерами ордена "Золота Зірка", буде надано від держави власне житло.
  • 5 грудня глава держави вручив сертифікати 12 Героям України та сім'ям дев'яти загиблих Героїв у Маріїнському палаці. Сертифікати на отримання квартир вручатимуть і надалі.
Теги за темою
Володимир Зеленський військові
Джерело матеріала
loader