Google Translate додав переклад на кримськотатарську мову латиницею
Google Translate додав переклад на кримськотатарську мову латиницею

Google Translate додав переклад на кримськотатарську мову латиницею

Раніше таку можливість можна було реалізувати лише через підрядкову транслітерацію кирилиці.

Google додав до свого сервісу перекладу нову функцію — тепер користувачі можуть перекладати тексти на кримськотатарську мову з використанням латиниці. Раніше таку можливість можна було реалізувати лише шляхом транслітерації кириличних символів.

Про це написав у Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«А ви всі вже звернули увагу, що тепер Google здійснює  переклади кримськотатарською мовою латинкою? Поки що можна обирати  два варіанти: латиницю  та кирилицю. Користуйтеся, навчайтеся самі та допоможіть удосконалювати  Google перекладач!», — написав Чубаров.

Google Translate додав переклад на кримськотатарську мову латиницею - Фото 1

Кримськотатарська мова перебуває під захистом ЮНЕСКО. Нова функція в Google Translate допоможе підтримати зусилля зі збереження культурної спадщини кримських татар.

Нагадаємо, у червні 2024 року стало відомо, що компанія Google додасть до свого перекладача 110 нових мов, зокрема кримськотатарську.

Фото: Елвір Сагірман.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Google кримські татари
Джерело матеріала
loader
loader