Школи відмовляються від уроків патріотичного виховання: що будуть робити
Школи відмовляються від уроків патріотичного виховання: що будуть робити

Школи відмовляються від уроків патріотичного виховання: що будуть робити

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив голові комісії освіти Вікторії Христенко організувати зустріч із керівниками навчальних закладів, які відмовилися брати участь у "Програмі патріотичного виховання".

У Львові наразі є чотири приватні школи, які не зголосилися на участь у патріотичному вихованні. Особливої уваги привернув ліцей "Ерудит", оскільки саме тут навчалися четверо дітей міського голови Андрія Садового. Цей факт викликав додатковий інтерес до ситуації, адже директор закладу, Володимир Огура, раніше обіймав посаду начальника міського управління освіти.

На засіданні Андрій Садовий зазначив, що 99% львівських шкіл підтримали цю програму і активно впроваджують національно-патріотичне виховання в учнів. Проте, на його думку, відмова деяких приватних шкіл стала проблемою, яку потрібно вирішити через діалог та порозуміння.

Школярі, фото podillyanews

"Я розумію, що дитина чи батьки мають право відмовитися. Але даю доручення – запросіть керівників тих приватних навчальних закладів, поспілкуйтесь з ними, розтлумачте. Можливо, ми не розуміємо один одного," — зазначив Садовий.

Міська влада Львова налаштована на конструктивний діалог із представниками приватних шкіл, які не підтримали програму. Андрій Садовий вважає, що розмова та порозуміння допоможуть подолати цю проблему, оскільки патріотичне виховання має велике значення для майбутнього покоління українців. Він підкреслив, що важливо розібратися в причинах такої відмови та знайти спільне рішення, яке враховуватиме інтереси як міста, так і приватних навчальних закладів.

Раніше ми розповідали, що школярі масово виїжджають з України

Також, подорожі школярів під час канікул: Укрзалізниця попередила

Джерело матеріала
loader