Гарбузовий пиріг без проблем: простий і смачний рецепт
Гарбузовий пиріг без проблем: простий і смачний рецепт

Гарбузовий пиріг без проблем: простий і смачний рецепт

Серед безлічі рецептів, цей, запропонований кулінаром Еллою Івановою, особливо незвичайний, але його справді легко готувати.

Пиріг виходить ніжним, а кількість цукру можна варіювати за смаком.

Інгредієнти для гарбузового пирога:

  • 120 г борошна
  • 120 г манної крупи
  • 100 г цукру
  • 60 г вершкового масла
  • 100 г молока
  • 10 г розпушувача

Для начинки:

  • 600 г м'якоті гарбуза
  • 50 г цукру
  • Сік лайма чи лимона
  • 8 г ванільного цукру

Гарбуз натираємо на тертці, змішуємо із звичайним та ванільним цукром. Додаємо трохи соку лайма чи лимона, це дасть додатковий цитрусовий смак.

У форму для випічки з пергаментом викладаємо шар сухої суміші, приготованої з борошна, манної крупи, цукру та розпушувача. На цей шар кладемо начинку із гарбуза.

Повторюємо шари, чергуючи суху суміш і начинку, доки форма не заповниться. Верхній шар повинен складатися із сухої суміші.

Проколюємо пиріг вилкою в кількох місцях. По поверхні розкладаємо шматочки вершкового масла і трохи поливаємо пиріг молоком. Випікаємо в розігрітій духовці за температури 180°C протягом 25-35 хвилин.

Останні новини України:

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала