Послугу бронювання військовозобов'язаних через «Дію» тимчасово призупинили
Послугу бронювання військовозобов'язаних через «Дію» тимчасово призупинили

Послугу бронювання військовозобов'язаних через «Дію» тимчасово призупинили

Послугу бронювання військовозобов’язаних через платформу «Дія» призупинили через проведення аудиту раніше заброньованих громадян.

У неділю, 20 жовтня, стало відомо про тимчасове припинення можливості бронювання військовозобов'язаних через додаток «Дія». Це пов'язано з проведенням аудиту раніше заброньованих осіб, який ініціювало Міністерство оборони України.

Про це стало відомо із сайту «Дії».

Раніше відомство попереджало про плани перевірити підприємства критичної інфраструктури щодо обґрунтованості бронювання працівників. Хоча в Міноборони обіцяли, що цей процес не вплине на подачу нових заявок, через непередбачені обставини сервіс був тимчасово відключений.

Зранку 20 жовтня користувачі «Дії», які намагалися скористатися послугою, почали отримувати повідомлення про помилку. Згідно з інформацією системи, бронювання буде недоступне до завершення аудиту, що триватиме до 15 листопада.

«Послуга тимчасово закрита. До 15 листопада триватиме аудит заброньованих військовозобов’язаних. Повідомимо про відновлення сервісу, тож стежте за оновленнями», — йдеться в повідомленні.

  • Читайте також: Михайло Федоров: великі інтернет-провайдери та мобільні оператори зможуть забронювати всіх працівників

Послугу бронювання військовозобов'язаних через «Дію» тимчасово призупинили - Фото 1

За даними Міноборони, протягом двох років було заброньовано близько 540 тисяч працівників, проте останніми місяцями ця кількість збільшилася вдвічі. Очікується, що послуга буде відновлена після завершення аудиту, орієнтовно в середині листопада.

7 червня Кабінет Міністрів підтримав постанову про цифровізацію бронювання військовозобов’язаних на порталі «Дія». У Мінцифри вважають, що це має зменшити корупційні ризики під час бронювання співробітників критично важливих для економіки України підприємств та мінімізує людський фактор у цьому процесі.

Фото: портал «Дія».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader