ФБР знайшло хакера, який вплинув на зростання криптовалюти біткоїн
ФБР знайшло хакера, який вплинув на зростання криптовалюти біткоїн

ФБР знайшло хакера, який вплинув на зростання криптовалюти біткоїн

ФБР заарештувало Еріка Каунсіла, якого звинувачують у зламі акаунта Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) у соцмережі X у січні. Стверджується, що твіт, який Каунсіл опублікував з облікового запису SEC, призвів до стрибка ціни біткоїна більш ніж на $ 1000.

У обвинувальному висновку зазначено, що Каунсіл працював над зламом акаунта разом зі спільниками. Твіт він опублікував від імені голови SEC Гері Генслера.

«Сьогодні SEC дасть схвалення на лістинг ETF #Bitcoin на всіх зареєстрованих національних фондових біржах», — стверджувалося у твіті. Після того, як у SEC виявили факт злому і спростували інформацію, ціна біткоїна впала на $ 2000.

Обвинувачення стверджує, що для реалізації цього Каунсіл придумав нескладну схему. Для початку він створив підроблене посвідчення особи, використавши здобуті особисті дані співробітника, який веде акаунт SEC у X. Потім він за допомогою цього документа змусив AT&T надати йому SIM-карту з номером телефону жертви і встановив її в новий iPhone, куплений спеціально для цієї мети. Пізніше, використовуючи коди автентифікації, надіслані на номер співробітника, Каунсіл отримав контроль над акаунтом і опублікував згаданий твіт. Новий смартфон він після цього повернув в Apple Store.

Слідчі також виявили в історії пошуку на його ПК запити, що їх зацікавили, такі як «підміна сім-карти», «як точно дізнатися, чи перебуваю я під слідством ФБР» і «які ознаки того, що ви перебуваєте під слідством правоохоронних органів або ФБР, навіть якщо вони з вами не зв’язувалися».

Яке покарання загрожує Каунсілу, не повідомляється.

Джерело матеріала
loader
loader