Китай майже досяг планового рівня зростання ВВП
Китай майже досяг планового рівня зростання ВВП

Китай майже досяг планового рівня зростання ВВП

Китай майже досяг планового рівня зростання ВВП

Китай оголосив про зростання ВВП на 4,8%, а планував зростання на 5%.

Валовий внутрішній продукт Китаю за девʼять місяців поточного року зріс на 4,8% у річному обчисленні. Зокрема в третьому кварталі зростання становило 4,6% у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року та 0,9% порівняно з попереднім кварталом. Про це повідомляє Національне статистичне бюро КНР, пише liga.net.

За оцінками відомства, економіка Китаю досягла показника 95 трлн юанів (приблизно $13,3 трлн). 

При цьому промислове виробництво збільшилося на 5,8%, чому сприяло активне зростання у високотехнологічних галузях. Сектор послуг продовжив своє відновлення, показавши приріст на 4,7%. Внутрішнє споживання також демонструє позитивну динаміка. Роздрібні продажі споживчих товарів підвищились на 3,3% у порівнянні з минулим роком. Інвестиції в основний капітал збільшились на 3,4%, зокрема завдяки активізації інвестицій у високотехнологічні галузі.

Рівень безробіття у містах склав 5,1%, що нижче, ніж 5,3% роком раніше. Доходи міських та сільських жителів збільшились на 5,2% у номінальному вираженні.

Уряд Китаю встановив цільовий показник зростання ВВП на 2024 рік на рівні 5%, і країна продовжує вживати заходів для досягнення цього показника.

Повідомлялось, що МВФ оновив меморандум з Україною, він також змінив свій базовий макропрогноз щодо економіки нашої країни. МВФ прогнозує, що зростання ВВП України сповільниться до 3% в 2024 році та до 2,5-3,5% у 2025 році.

Джерело матеріала
loader