Метод 5 речей: цей лайфхак допоможе швидко позбутися безладу в домі
Метод 5 речей: цей лайфхак допоможе швидко позбутися безладу в домі

Метод 5 речей: цей лайфхак допоможе швидко позбутися безладу в домі

Метод називається "5 речей на день". Він не вимагає багато часу й свідомих зусиль, адже дуже швидко стає звичкою, пише Livingetc.

Як працює метод п'яти речей

Завдання прибрати безлад – нудне і часто складне. Виграють лише ті, хто використовує лайфхаки та різні методи, щоб полегшити це завдання.

Рівень гуру – це мінімальне прибирання як щоденна звичка. Тобто, коли господарі беруться за це, навіть не замислюючись. А досягти такого рівня допомагає метод п'яти речей на день.

Просто виберіть протягом дня п’ять предметів, які лежать деінде, і знайдіть для них "дім". Це може бути і більше речей або ж менше – виберіть число, яке вам подобається, – пояснює професійна організаторка з Британії Джейн Лі.

Цей лайфхак ідеально підходить для тих, хто має напружений графік. Адже прибрати 5 речей можна під час приготування вечері чи навіть перерви на каву.

Безлад, як правило, породжує безлад, а цей метод допомагає запобігти його повторному накопиченню. Усі купи поступово та чарівним чином випаруються,
– додає Джейн.

Організаторка радить поєднувати метод 5 речей з правилом 5 секунд. Перш ніж придбати річ, треба замислитися, коли ви востаннє її використовували. Якщо не пригадаєте за 5 секунд, то її треба позбутися.

Нерухомість Прибирання СпальняПрибирання полиць у спальні / Фото Pexels

Як часто це робити

Визначеної періодичності немає, бо метод пристосовують до особистих потреб.

Ви можете робити це протягом місяця або лише в дні, коли є нагода. Метод у будь-якому випадку змінить ваше негативне ставлення до прибирання.

Джерело матеріала
loader
loader