Личинки хруща назавжди зникнуть з ґрунту: ось як їх позбутися
Личинки хруща назавжди зникнуть з ґрунту: ось як їх позбутися

Личинки хруща назавжди зникнуть з ґрунту: ось як їх позбутися

На першій стадії розвитку личинки хруща виглядають маленькими та брудно-білими. Втім, вони швидко ростуть та починають харчуватися не тільки гумусом, але й корінням усіх рослин, що трапляться на їхньому шляху. Поради 24 підготували способи, які допоможуть їх позбутися.

Як зрозуміти, що хрущ з'явився на ділянці

Можливо, протягом літа та осені ви помічали, що деякі рослини починають швидко в'янути та гинути – це і є головним сигналом, що на вашій ділянці з'явилися личинки хруща. Вони прогризають корені, і такі рослини потім легко висмикнути з ґрунту.

Пошкодження коріння може повністю знищити не тільки городину, але навіть й молоді дерева. Підтвердити, що виною всьому личинки, можна тільки у випадку, якщо ви знайдете її. Втім, зазвичай це зовсім не складно.

Ділянка
Личинок хрущів неважко виявити на ділянці / Фото Pexels

Як боротися з личинками

Головна проблема у боротьбі з борозняком у тому, що поступово личинки заглиблюються у землю все далі – на 30 чи навіть 40 сантиметрів. Саме тому їх іноді важко видалити та знищити під час перекопування городу механічним шляхом.

Ви можете спробувати боротися з личинками за допомогою вилову та знищення дорослих особин. Для цього потрібно приготувати світлову пастку: взяти посудину, обмазану солідолом чи іншою липкою речовиною, та встановити всередині джерело світла.

Коли боретеся з личинками, важливо також пам'ятати, що їм дуже не подобається азот, тож гарне підживлення городу цією речовиною може стати у пригоді: використайте аміачну селітру чи інший препарат, який його містить.

Та все ж найбільш ефективними методами боротьби вважаються інсектициди. Рекомендовано застосовувати препарати, які мають контактно-кишковий принцип дії.

Джерело матеріала
loader