МЗС Південної Кореї вимагає від Росії вивести північнокорейських військових
МЗС Південної Кореї вимагає від Росії вивести північнокорейських військових

МЗС Південної Кореї вимагає від Росії вивести північнокорейських військових

Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало посла Росії Георгія Зіновʼєва через відправку північнокорейських військ до Росії для можливого розгортання в Україні.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

Перший заступник міністра закордонних справ Південної Кореї Кім Хонг-Кюн під час зустрічі з послом закликав негайно вивести північнокорейських солдатів з території Росії. Він наголосив, що військова співпраця між Росією та КНДР становить серйозну загрозу для Південної Кореї та міжнародної спільноти, а також порушує резолюції Ради Безпеки ООН.

Кім підкреслив, що Південна Корея готова реагувати всіма можливими засобами разом з міжнародним співтовариством на будь-які дії, що загрожують її основним інтересам.

У відповідь посол Зіновʼєв заявив, що співпраця між Москвою і Пхеньяном відповідає міжнародному праву і не спрямована проти інтересів безпеки Південної Кореї.

Раніше українська розвідка повідомляла про загибель шести північнокорейських офіцерів поблизу окупованого Донецька внаслідок удару ЗСУ. Також з'явилася інформація про допомогу військових інженерів з КНДР російським військам у використанні північнокорейських балістичних ракет.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен заявляв про високу ймовірність участі військових з КНДР у бойових діях на боці Росії в Україні. Президент України Володимир Зеленський підтвердив факт постачання Північною Кореєю не лише зброї, а й особового складу для російських військ.

За даними Головного управління розвідки України, близько 11 тисяч солдатів КНДР готують у Росії для війни проти України. Підготовка, за повідомленнями, відбувається в таких містах як Хабаровськ, Усурійськ, Благовєщенськ та Владивосток.

Нагадаємо, Радбез ООН обговорить участь Північної Кореї у війні РФ проти України.

Ми також писали про північнокорейський спецназ у війні проти України: що відомо зараз.

Джерело матеріала
loader
loader