Ситуація на полі бою: Міноборони провело переговори з делегацією Пентагону
Ситуація на полі бою: Міноборони провело переговори з делегацією Пентагону

Ситуація на полі бою: Міноборони провело переговори з делегацією Пентагону

У рамках візиту Ллойда Остіна до Києва делегація Міністерства оборони України презентує представникам Міноборони США доповіді командувачів Військово-морських, Військово-повітряних сил та міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров перед початком переговорів між делегаціями міністерств оборони України та США.

«Хочу розпочати зі слів подяки американському народу та Ллойду і його команді за лідерство США у наданні Україні військової, політичної, дипломатичної допомоги та підтримку. Сьогодні у нас гарні команди з обох сторін. Ми підготували кілька презентацій, зокрема, ми побачимо, що відбувається на полі бою, а також презентації командувачів Військово-морських і Військово-повітряних сил і невелику презентацію міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Ми повністю готові до дискусії», - заявив Умєров.

Своєю чергою міністр оборони США Ллойд Остін у вітальному слові відзначив, що це його четвертий візит в Україну.

«Ваша мужність продовжує надихати людей у всьому світі. Успіх України важливий для ваших громадян, Європи, США і всього світу. Ми стоїмо з вами у вашій боротьбі проти агресії. США і союзники та партнери рішуче налаштовані продовжувати підтримку Україні, щоб вона могла перемогти. Ось чому Контактна група і ця коаліція, до якої входять більш як 50 країн, продовжує працювати разом, щоб забезпечити Україну всім необхідним для відсічі російській агресії зараз і в майбутньому», - наголосив Остін.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським у Києві оголосив про виділення Україні пакета військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Архівне фото: Міноборони

Теги за темою
війна Міноборони Пентагон
Джерело матеріала
loader