Українцям пропонують серйозно розоритися заради гарного освітлення та тепла
Українцям пропонують серйозно розоритися заради гарного освітлення та тепла

Українцям пропонують серйозно розоритися заради гарного освітлення та тепла

er>

У Верховній Раді заговорили про можливе підвищення тарифів на електроенергію, і, зважаючи на все, вартість може зрости до 6-7 гривень за кіловат.

Про це розповів Володимир Мороз, голова підкомітету з питань електроенергетики, в ефірі "Новини.Live".

За його словами, якщо тарифи таки піднімуть, це позначиться не лише на рахунках, а й на цінах на товари. Збільшення вартості електрики завжди відбивається на решті, так що будьте готові до того, що ціни можуть піднятися і на ваші улюблені продукти.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Проте, НКРЕКП поки що призупинило рішення про збільшення тарифів на транспортування електроенергії, тож є надія, що все не так страшно, як здається.

Крім того, раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що через російські атаки постраждали багато об'єктів генерації електроенергії, і вони втратили близько 9 ГВт потужності. Це більше, ніж споживають деякі європейські країни. За його словами, пошкодження від обстрілів цього року виявилися навіть серйознішими, ніж минулого:

"Ми думали, що пройшла ремонтна кампанія, вона наймасштабніша, тому що руйнування, обстріли, які були системними, масштабними, у 2022-23 роках, насправді вони теж завдали дуже істотної шкоди, як об'єктам генерації, так і об'єктам передачі. Але, на жаль, рівень ушкоджень, який був цього року, він набагато більший”.

Раніше ми писали про не просто поради, а шанс вижити взимку: що потрібно зробити українцям, щоб не було проблем зі світлом

Крім того, Знай.ua повідомляв, більше дешевих продуктів у магазинах не буде: до яких цін варто готуватися українцям

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader