5 помилок у дизайні інтер'єру, які заважають розслабитися
5 помилок у дизайні інтер'єру, які заважають розслабитися

5 помилок у дизайні інтер'єру, які заважають розслабитися

Якщо ви перебуваєте в процесі ремонту свого будинку, робите швидке оновлення або прагнете створити більш спокійне середовище для себе і своєї сім'ї, бажано уникати цих 5 дизайнерських помилок, які можуть бути перешкодою вашому комфортному відпочинку у своїй оселі, пише Real Simple.

Неправильні лампочки

Однією з найпоширеніших причин того, що вдома стає менш спокійно та стресово, є те, що можна легко виправити. Дизайнер інтерʼєру каже, що лампочки повинні бути 2700K і ніякі інші.

"Якщо вони вищі, тоді світло стає синім і холодним, що робить простір холодним і стерильним. Усі хочуть цього теплого сяйва, оскільки саме воно допомагає розслабитися", – каже фахівець.

Також він радить використовувати вдома лампочки однієї марки, адже, на його думку, коли люди використовують різні бренди по всьому дому, то вони часто відрізняються за кольором і нерівномірним тоном, і "в цьому немає нічого розслаблюючого".

5 помилок у дизайні інтер'єру, які заважають розслабитися - Фото 1
Правильне освітлення грає велику роль для затишку кімнати / Фото Unsplash / Aravinda

Делікатний дизайн

Якщо ваше серце замирає кожного разу, коли хтось проходить по вашому шовковому килиму або сідає на диван із келихом вина, рівень вашого занепокоєння надто високий.

Якщо ви любите приймати в своїй оселі друзів і сім’ю, скористайтеся якісними тканинами, які дозволяють створити гарний вигляд, але без хвилювання, що може щось пролитися і залишити після себе плями.

Недосконало встановлені елементи інтерʼєру

За словами дизайнера інтер’єру, розвішування будь-чого криво або нерівно, наприклад, карнизів для штор, може ускладнити відпочинок вдома. Тож, якщо ви невпевнені, що зможете самі рівно підвісити якісь елементи інтерʼєру, попросіть допомоги у друзів чи знайомих.

Водночас, якщо ви платите гроші за професійне встановлення якихось меблів, важливо переконатися, що проєкт виконано відповідно до ваших стандартів. Якщо щось зроблено неправильно або не дотримано інструкцій, люб’язно повідомте про помилку. Якщо ні, ви завжди будете помічати те, що зроблено не добре і дивитися на це з деяким розчаруванням і жалем.

Поганий вибір фарби

Неправильно підібраний колір може змусити вас відчувати муку жалю кожного разу, коли ви входите в кімнату.

Не перевіряти кольори фарби перед тим, як пофарбувати всю кімнату, — це величезна помилка... Навіть якщо це мало чудовий вигляд в чиємусь дописі в інстаграмі, вам може не сподобатися колір у вашому власному домі. Спробуйте кілька кольорів у кімнаті, яку ви збираєтеся пофарбувати, і залиште їх на кілька днів, перш ніж вибрати потрібний колір,
– каже фахівець.

Дизайнер також зазначає, що кольори виглядають по-різному в різний час доби, тому важливо поглянути на зразки фарби вранці, опівдні та ввечері перед тим, як почати фарбувати кімнату.

Незручні меблі

Хоча гарний сучасний диван вигнутої форми може бути ідеальним вибором з естетичної точки зору, він може бути не найпрактичнішим рішенням.

"Якщо у вас є предмети, які не дозволяють вам по-справжньому відпочити, ви ніколи не зможете по-справжньому розслабитися і відпочити", – каже дизайнер інтер’єру Ніколь Гірш.

Якщо дозволяє простір, можна придбати плюшеві, глибокі дивани, в яких хочеться просто розтанути.

Майте на увазі, що це не означає, що вам потрібно повністю відмовитися від сучасного та модного вигляду, але ви можете вибрати акцентне крісло над диваном. У довгостроковій перспективі ви будете щасливіші та набагато менше напружені, якщо ви виберете собі більш зручне місце для сидіння та відпочинку.

5 помилок у дизайні інтер'єру, які заважають розслабитися - Фото 2
Для комфорту в оселі обов'язково потрібні зручні меблі / Фото Unsplash / Becca Tapert

Джерело матеріала
loader
loader