Зеленський: Україна не розглядає компромісів щодо територій заради НАТО
Зеленський: Україна не розглядає компромісів щодо територій заради НАТО

Зеленський: Україна не розглядає компромісів щодо територій заради НАТО

Президент України Володимир Зеленський спростував інформацію про можливість вступу України до НАТО в обмін на відмову від окупованих територій. Він наголосив, що такі обговорення не ведуться, проте поява подібних повідомлень у медіа може бути невипадковою.

Про це глава держави повідомив під час зустрічі з журналістами 21 жовтня, передають BBC та "Інтерфакс-Україна".

"Ми не обговорюємо це. Але вважаю, що ці вкиди в медіа невипадкові. Мабуть, такі думки у деяких партнерів можуть бути. Тому напряму вони не комунікують зі мною ці питання, але через медіа, зрозуміло, перевіряють їхній градус", — заявив Зеленський.

Президент підкреслив принципову важливість отримання запрошення до НАТО саме під час війни. За його словами, таке запрошення надається країні в міжнародно визнаних кордонах.

Зеленський зазначив, що запрошення України до НАТО можуть підтримати Франція, Велика Британія та Італія. Щодо позиції Німеччини, то вона "здебільшого залежить від Сполучених Штатів". За словами президента, США можуть зайняти більш активну позицію після виборів, оскільки зараз вони "не хочуть зайвих ризиків".

Раніше Financial Times повідомляло про обговорення у західних колах "німецької моделі" завершення війни, яка передбачала б вступ України до НАТО без окупованих територій. У відповідь на це Зеленський наголошував, що Україна ніколи не віддасть свої території в обмін на "будь-який статус".

Нагадаємо, Зеленський пояснив позицію Шольца щодо вступу України до НАТО.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader