Сім'я оцінить неймовірні ласощі: ідеальний рецепт шоколадного печива нашвидкуруч
Сім'я оцінить неймовірні ласощі: ідеальний рецепт шоколадного печива нашвидкуруч

Сім'я оцінить неймовірні ласощі: ідеальний рецепт шоколадного печива нашвидкуруч

Цей рецепт з какао – найсмачніше, розсипчасте, ароматне, і зі звичайних продуктів. Приготуйте й ви шоколадне печиво, пропонує UA-Vestnik.

Класичне шоколадне печиво

  • Час: 40 – 50 хвилин
  • Порції: 13 – 15 штук

Інгредієнти:
– пшеничне борошно – 180 грамів
– какао – 60 грамів
– яйця – 1 штука
– цукор – 140 грамів
– вершкове масло – 230 грамів
– розпушувач – 1,5 чайної ложки
– дрібка солі

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і просійте в неї борошно. Також просійте какао-порошок. Всипте до борошна з какао розпушувач і дрібку солі. Змішайте сухі інгредієнти до однорідності. Відставте миску з ними вбік і займіться рідкими.
  2. Розм'якшене масло розділіть навпіл, і одну частину розтопіть. Остудіть його до теплого стану. Іншу частину масла збийте міксером на середніх обертах. Коли воно стане пишним, всипте порціями цукор. Збивайте масло з цукром до однорідної кремової маси.
  3. Потім влийте у збиту масу розтоплене масло та яйце. Збийте все до однорідності.
  4. Всипте в масляну суміш сухі інгредієнти. Ложкою перемішайте продукти до однорідної консистенції. Воно має вийти не рідким, але й не дуже густим, руками ліпити з нього не вийде.
  5. Деко застеліть папером для випікання. За допомогою ложки для морозива викладіть тісто у вигляді грудочок на достатній відстані один від одного – печиво сильно зросте при випіканні. Ідеальним буде розмір із волоський горіх.
  6. Випікайте печиво в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. Воно має залишитися м'яким при легкому натисканні – не тримайте його довше у духовці, одразу виймайте, інакше затвердіє. Після остигання печиво стане розсипчастим.

Якщо хочете, щоб печиво було ще шоколаднішим, можете перед випіканням у тісто додати шматочки шоколаду. Вони зроблять смак ще насиченішим!

А ви знали? Часто бісквіт не підіймаються належним чином, утворюються тріщини або залишаються вологими в центрі – чому так відбувається.

Джерело матеріала
loader