Український парламент активно включається в реалізацію Плану перемоги – Олена Шуляк
Український парламент активно включається в реалізацію Плану перемоги – Олена Шуляк

Український парламент активно включається в реалізацію Плану перемоги – Олена Шуляк

Верховна Рада повністю підтримує План перемоги, який розробив та запропонував президент України Володимир Зеленський. Ба більше, український парламент, зокрема й партія "Слуга Народу", включається в його реалізацію та просування.

Про це заявила голова партії "Слуга Народу" та народний депутат Олена Шуляк.

"План перемоги – це про комплекс конкретних кроків, які за підтримки наших міжнародних партнерів здатні "прокачати" до максимуму обороноздатність України, "наростити м'язи" до такого рівня, щоб Москва зрозуміла, що вже немає жодного сенсу ані продовжувати свою агресію, ані навіть думати в майбутньому про якісь так звані "сво". Росія має назавжди забути про Україну та змиритися з тим, що український народ уже давно обрав шлях євроатлантичної інтеграції, шлях цінностей і свободи", – наголошує Олена Шуляк.

План перемоги президент Володимир Зеленський представив українському народу 16 жовтня. У документі – п'ять пунктів.

Перший пункт – запрошення України в НАТО. Як говорять у партії "Слуга Народу", факт запрошення України в Альянс може стати фундаментальним для миру та свідченням для російського диктатора Путіна, що його геополітичні розрахунки програшні.

Другий пункт – оборона. Зміцнення української обороноздатності. Допомога партнерів, зокрема в комплектуванні бригад ЗСУ, посиленні ППО, спільному збитті російських дронів і ракет, інвестиціях в українське оборонне виробництво, знятті обмежень на застосування далекобійної зброї, наданні відповідних далекобійних можливостей і супутникових даних та інформації від розвідок у реальному часі.

Реалізація цього пункту, говорять у партії "Слуга Народу", також передбачає продовження операцій Сил оборони у визначених районах РФ, а також посилення українських позицій і знищення наступального потенціалу Росії на окупованій українській території.

Третій пункт – стримування. Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний стратегічний пакет стримування – відповідні ракети, яких буде достатньо для захисту країни від будь-якої воєнної загрози з боку Росії.

Четвертий пункт – стратегічний економічний потенціал. Україна пропонує стратегічним партнерам укласти спеціальну угоду для спільного захисту природніх ресурсів, спільного інвестування та використання їхнього економічного потенціалу. Ідеться про ресурси та важливі метали ціною у трильйони доларів США, зокрема уран, титан, літій, графіт.

П’ятий пункт – безпековий. Він розрахований на післявоєнний час та передбачає в разі згоди партнерів, розмістити в Європі українські підрозділи, які зможуть замінити контингент США та які здобули реальний досвід сучасної війни, застосування західної зброї та взаємодії з військовими НАТО.

Нагадаємо, як раніше в коментарі сайту RegioNews заявляла голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк, зараз українська влада працює над розробленням нової житлової політики, яка б дала змогу розв'язати як нинішні житлові проблеми воєнного часу, так і ті, що накопичилися протягом десятиліть – це, зокрема, застарілість житлового фонду, довгобуди та багаторічні квартирні черги.

Джерело матеріала
loader
loader