Путін пішов на радикальні кроки: у США відповіли, чи небезпечний саміт БРІКС в РФ
Путін пішов на радикальні кроки: у США відповіли, чи небезпечний саміт БРІКС в РФ

Путін пішов на радикальні кроки: у США відповіли, чи небезпечний саміт БРІКС в РФ

Проведення Росією саміту БРІКС має на меті продемонструвати зростаючий вплив незахідного світу.

У Казані, що в країні-агресорі Росії розпочався саміт БРІКС, яку сформували Бразилія, Росія, Індія і Китай, пізніше додались Південно-Африканська Республіка, Іран, Єгипет, Ефіопія та Об’єднані Арабські Емірати.

На це об'єднання припадає 45% населення світу і 35% світової економіки, однак у Штатах не вбачають загрози для західних альянсів у проведенні цього саміту Росією.

Про це "Голосу Америки" розповів координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. За його словами, занепокоєння відсутнє через критичну ситуацію для РФ.

Росія стала настільки ізольованою країною на світовій арені, що кремлівський диктатор Володимир Путін буквально змушений йти на радикальні кроки, щоб хоч якось підтримувати свою валюту та воєнну економіку в цілому.

Путін пішов на радикальні кроки: у США відповіли, чи небезпечний саміт БРІКС в РФ
БРІКС / Інфографіка: Главред

Хто такий Джон Кірбі?

Джон Кірбі - контрадмірал Військово-морських сил США, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США з травня 2022 року. Прессекретар Пентагону (2021—2022). Офіційний представник Державного департаменту США (2015—2017), пише Вікіпедія.

Організація БРІКС - що відомо

Нагадаємо, аналітик Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак пояснював, що ідея БРІКС – це, скоріше, противага Великій сімці, коли збираються лідери впливових країн і спільно виробляють політику.

Раніше також повідомлялося, що Туреччина офіційно подала заявку на вступ до організації БРІКС (членами якої є Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південна Африка, ОАЕ, Іран, Єгипет та Ефіопія) через намір посилити свій глобальний вплив і налагодити нові зв'язки за межами своїх традиційних західних союзників.

Політичний експерт Віталій Кулик пояснювів, щонамір Туреччини приєднатися до цього союзу обумовлений кількома факторами. По-перше, у Туреччини складні відносини з Євросоюзом – фактично зараз заблокована її інтеграція до ЄС. По-друге, в Анкари накопичилося багато запитань до колективного Заходу. По-третє, Туреччина фрондує по відношенню до ЄС, НАТО та Заходу в цілому і проводить політику, яка не узгоджується з її стратегічними партнерами по багатьох питаннях.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader