Українці можуть отримати до 150 тисяч грн: в Мінекономіки назвали умови
Українці можуть отримати до 150 тисяч грн: в Мінекономіки назвали умови

Українці можуть отримати до 150 тисяч грн: в Мінекономіки назвали умови

Гранти у межах програми "Власна Справа" вже доступні через портал Дія.

Молоді підприємці віком до 25 роківтепер можуть подавати заявки на гранти до 150 тисяч гривень для відкриття власного бізнесу в рамках програми "Власна Справа". Подати заявку можна через портал "Дія", про що повідомила Юлія Свириденко, Перша віцепрем'єрка України та Міністерка економіки.

Як зазначила Свириденко, оформити заявку дуже просто — достатньо кількох кліків на порталі в розділі "Грант на власну справу".

"Створюємо умови для того, аби молодь могла реалізувати свої бізнес-ідеї. Гранти для молоді у межах програми "Власна Справа" вже доступні через портал Дія. Якщо вам до 25 років, подавайте заявку на програму та отримуйте до 150 тис. грн на свій бізнес. Гарант для молоді не має вимоги створення нових робочих місць. Після ухвалення позитивного рішення щодо виділення гранту, лише необхідно відкрити ФОП", — наголосила Юлія Свириденко.

Через три роки молоді підприємці матимуть можливість знову претендувати на грант, цього разу за загальними умовами програми "Власна Справа", на суму до 250 тисяч гривень, за умови створення як мінімум двох робочих місць.

За понад два роки існування цієї програми держава надала підприємцям понад 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу на загальну суму близько 5 мільярдів гривень.

Що за проєкт - єРобота?

Урядовий проєкт єРобота є однією зі складових політики "Зроблено в Україні" та включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць.

Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів для ветеранів та другого з їх подружжя, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється через портал Дія.

Як відомо, в рамках програми "Власна Справа" українці можуть отримати мікрогранти від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна використати для купівлі або лізингу обладнання, придбання сировини, оренди приміщень тощо.

Цю допомогу можуть отримати як нові підприємці, так і ті, хто вже має досвід у бізнесі. Якщо грант перевищує 75 тисяч гривень, необхідно створити одне або два робочих місця залежно від суми.

Подати заявку можна через портал "Дія", додавши бізнес-план. Адміністрування програми здійснює Державна служба зайнятості.

Що таке "Дія"?

"Дія" — це застосунок в якому усі потрібні документи в одному місці, у вашому смартфоні.

Вже зараз у застосунку можна отримати наступні послуги:

  • оплата штрафів за порушення ПДР;
  • оплата боргів за виконавчими провадженнями;
  • можливість ділитися копіями цифрових документів;
  • перевірка дійсності цифрових документів іншої людини.

Послуги у "Дії" - що відомо

Як відомо, нещодавно в Мінцифри розповіли про нові послуги. Тепер можна зберегти більше важливих документів. Свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені додалися до списку цифрових документів.

Нещодавно у "Дії" призупинили бронювання. Кабмін призупинив видачу "броні" для компаній через невдоволення Зеленського кількістю заброньованих працівників.

Згодом депутат пояснив призупинення бронювання у "Дії". Річ у тім, що заходи відбуваються у рамках аудиту списків заброньованих підприємств.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader