5 міст з найдорожчими квартирами в Україні: хто очолив рейтинг
5 міст з найдорожчими квартирами в Україні: хто очолив рейтинг

5 міст з найдорожчими квартирами в Україні: хто очолив рейтинг

На першому місці в рейтингу міст з найдорожчим житлом не столиця. За даними аналітиків ЛУНу, список очолює Львів, передає Нерухомість 24.

Міста з найдорожчими квартирами в новобудовах

У Львові квадратний метр коштує 56 тисяч гривень, що на 5% більше, ніж пів року тому. На другому місці – Київ із середньою вартістю 53 тисячі гривень (+8%).

Третє місце посів Ужгород, де квадрат у новобудовах коштує 48 тисяч гривень. Це на 11% більше, ніж пів року тому.

Далі в рейтингу вже не західні міста, адже четверте місце посіло Дніпро. Квадратний метр тут коштує 45 тисяч гривень (+6%).

П'яту позицію поділили Вінниця та Кропивницький – 41 тисяча гривень за квадрат. У Вінниці ціна зросла на 9%, тоді як у Кропивницькому вартість знизилася на 6%.

Нерухомість Новобудови Ціни на первинному ринкуЦіни на квадрат у новобудовах / Аналітика ЛУНу

Міста з найдорожчим житлом на вторинці

Середня вартість квадратного метра в однокімнатних квартирах Львова становить 65 тисяч гривень (+5% за пів року). А на другому місці також Київ, де середня ціна знизилася на 6% і становить 60 тисяч гривень за квадрат.

На вторинці Ужгород теж займає третє місце. Вартість квадратного метра в однокімнатних квартирах становить 55 тисяч гривень (+4%).

Нерухомість Ціни на квартири Вторинний ринокСкільки коштують однокімнатні квартири на вторинному ринку / Аналітика ЛУНу

Чернівці посіли четверте місце з ціною 48 тисяч гривень за квадрат. На п'ятому місці – Вінниця з вартістю 45 тисяч гривень за квадратний метр (-1%).

Джерело матеріала
loader