Чому Михайло Хома відмовився від образу Дзідзьо та як він живе зараз
Чому Михайло Хома відмовився від образу Дзідзьо та як він живе зараз

Чому Михайло Хома відмовився від образу Дзідзьо та як він живе зараз

Справжнє ім'я знаменитості – Михайло Хома. Родом він із Львівської області, а з дитячого віку активно навчався у музичній школі та займався вокалом. У 12 років здобув свою першу премію на конкурсі імені Петра Чайковського, а за нею були перемоги на інших конкурсах та фестивалях. У матеріалі Show 24 розповідаємо, як виник образ Дзідзьо та чому сьогодні він рідко з'являється на сцені.

Гурт DZIDZIO і сольна кар'єра

Спершу Михайло вступив до Львівського музичного училища, а згодом навчався у Київському національному університеті культури й мистецтв.

Михайло Хома в юності Михайло Хома в юності / Фото з інстаграму співака

Через 2 роки навчання Хома перевівся на заочну форму та переїхав до Львова, де створив гурт "Друзі". Колектив виступав на корпоративах і весіллях, а сам Михайло паралельно співпрацював з гуртом Митної служби України та отримав запрошення на роботу. Розставивши пріоритети, артист відмовився від кар'єри прикордонника та обрав шлях музиканта.

У 2008 році кавер Михайла на пісню "Календар" почув Андрій Кузьменко (Скрябін). Артист запропонував Хомі створити ще один кавер на трек "Старі фотографії". Тоді співак вигадав собі псевдонім Дзідзьо: так називали його діда-поляка. У такому образі артист виступав з комічними монологами на виступах.

Дзідзьо – "Старі фотографії": дивіться відео онлайн

Зазначимо, що спершу появився гурт Sex Shop Boys, який через рік став гуртом DZIDZIO. Тоді ж Андрій Кузьменко створив пісню "Ялта", а згодом відійшов від справ колективу, передавши продюсерство у руки Анатолію Безуху.

DZIDZIO – "Ялта": дивіться відео онлайн

З кожною новою піснею колектив ставав популярнішим. Крім того, публіці демонстрували й короткометражні кумедні фільми, які збирали мільйонні перегляди. Серед них: "Я їду до мами", "Ангели чудяться", "Лист до Миколая", "Каділак" тощо.

У 2015 році колектив почав давати тріщину. За версією Олега Турка (Лесика), його просто звільнили, адже за контрактом йому належало всього лиш 25%. Михайло Хома ж стверджував, що ніхто нікого не виганяв.

Я не давав коментарі на цю тему. Ніхто нікого не виганяв. Пропонувалися дуже адекватні умови, щоб закрити. Я не хотів скандалу ніякого,
– сказав артист у програмі "ЖВЛ".

Артисти так і не змогли знайти спільної мови, тому Дзідзьо, Юлік і новий гітарист гурту – Лямур, вирушили в гастролі, а Лесик створив дуже схожий колектив під назвою DZIDZ`OFF.

Така необачність неабияк вплинула на подальше життя ексучасника DZIDZIO. На музиканта подали в суд, а також він отримав штрафи на чималі суми через порушення авторського права. У 2017 році з колективу пішов і Юлік, розпочавши сольну кар'єру.

Сам Михайло почав працювати над повнометражними фільмами. До прикладу, свого часу кінострічка "DZIDZIO Контрабас" встановила рекорд касових зборів серед українських фільмів.

DZIDZIO "Контрабас" – офіційний трейлер № 1: дивіться відео онлайн

У 2019 році Михайло Хома виконав гімн України перед футбольним матчем, здивувавши публіку своїм потужним голосом. Тоді він став амбасадором Збірної України з футболу, а у 2020 році співака нагородили званням заслуженого артиста.

DZIDZIO – Гімн України: слухайте онлайн

З того часу артист почав все частіше презентувати сольні треки без звичного для публіки образу.

Дзідзьо взяв участь у 6 сезоні проєкту "Танці із зірками". Партнеркою по паркету стала Яна Цибульська. На жаль, після шостого прямого етеру за результатами глядацького і суддівського голосування зірковий дует покинув шоу.

Михайло Хома на проєкті Танці із зіркамиМихайло Хома на проєкті "Танці із зірками" / Фото з інстаграму артиста

Артист також сидів у тренерському кріслі на проєкті "Голос. Діти" та був суддею на "Україна має талант".

Особисте життя

У листопаді 2013 року Михайло одружився зі співачкою Ярославою Притулою, відомою як SLAVIA.

Михайло Хома та ЯрославаМихайло Хома та Ярослава / Фото з інстаграму співачки

Загалом пара пробула разом 20 років. У програмі "Світське життя" у 2021 році Михайло розповів, що вони готуються до розлучення.

Тема складна. Ми домовилися розлучитися. Давно вже. Тому, ми лише хочемо це зробити гарно, красиво. Ми це ухвалили тверезо, розумно, обдумували й зрозуміли, що це буде найкраще,
– заявляв тоді артист.

Сама ж SLAVIA пізніше розповіла, що була здивована тим, що ексчоловік виніс у публічну площину тему розлучення, адже такої домовленості між ними не було.

Я не знала. Мене Михайло не попередив, що він це скаже. Це ще раз підтвердило, що ми нарізно. Сім'я це "ми" для мене. І ми повинні разом обговорювати ці моменти,
– сказала артистка у програмі "Викриття".

На питання, чому ж у подружжя за стільки років спільного життя не народилось дитини, Ярослава відповіла, що чекала слушного часу і коли Михайло теж захоче цього. Крім того, жінку зачепив і той факт, що чоловік не підтримав її у бажанні реалізуватись у професійній сфері.

Після такої драми в особистому житті артист більше не коментує цю тему для преси.

Де зараз і чим займається Дзідзьо

Коли розпочалась повномасштабна війна, співак відмовився від участі у розважальних шоу, а також залишив образ кумедного чоловіка з бородою у капелюсі. Михайло пояснив, що до цього етапу життя він більше повертатись не хоче і це рішення є свідомим.

Коли людині немає чого втрачати, там є дуже велика воля, свобода. А коли в людини з'являється якась відповідальність, перед дітьми, наступним поколінням, державою, тоді ти розумієш, що треба трошки нести її. Це трансформація. Ми ростемо, дякувати Богу,
– сказав артист в інтерв'ю SOL.

Хома певен, що на той час, він виконав своє завдання, а зараз треба робити ставку на зростання.

Михайло ХомаМихайло Хома / Фото з інстаграму артиста

Сьогодні артист продовжує виступати та допомагати ЗСУ. Відзначимо, що він активно співпрацює зі співаком Олександром Пономарьовим, з яким випустили чимало спільних пісень. До слова, зараз знаменитості мають тур містами нашої країни під назвою "Україна переможе".

Михайло Хома та Олександр Пономарьов Михайло Хома та Олександр Пономарьов / Фото з інстаграму Михайла Хоми

Цього року Михайло перебував із благодійними виступами у США, де заспівав на одній сцені з незрячою дівчинкою-волонтеркою, з якою перед тим випустив спільну пісню "Ліхтарики".

Анна-Марія Герман та Михайло Хома (DZIDZIO) – "Ліхтарики": дивіться відео онлайн

Також співак висловлювався і про мобілізацію в країні. На його думку, воювати мають професійно навчені люди, які знають як це робити правильно. Так само ними мають керувати досвідчені військові.

Усе має бути професійно. Ми не дурна держава, яка може собі дозволити пхати людей куди-небудь. У нас мають бути професійні керівники та професійні люди, які розуміють, як це робити, як воювати. Не можна кидати дельфінів у пісок, а антилоп – у море. Це не про перемогу у війні,
– підкреслив артист.

Тож наразі Михайло Хома продовжує активно працювати над творчістю, вдосконалюючи образ і демонструючи публіці нового себе.

Джерело матеріала
loader