Ми не можемо собі дозволити втомлюватись
Ми не можемо собі дозволити втомлюватись

Ми не можемо собі дозволити втомлюватись

Ми потроху вже звикаємо до того, що наших захисників, військовослужбовців, називаємо новітніми героями. Не формально, а за суттю, за сенсом свого жертовного служіння вони є для нас героями і тими, хто виявляє найвищий ступінь християнської любові, бо «немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13).

Але пам’ятаймо, що ці герої – насамперед, люди, які складаються з душі і тіла, і їхні сили (і духовні, і фізичні) мають властивість виснажуватись. За місяць виповниться вже 1000 днів лише повномасштабного вторгнення. Ми говоримо про 10 років з початку окупації України, а об’єктивно – ця війна Росії проти нашого народу і нашої держави у різних формах триває вже кілька століть! Тому попри втому, попри все – саме на нашу з вами долю випало поставити крапку раз і назавжди, відійти від цієї імперії зла, від так званого «русского міра», який кремлівська влада так намагається нам нав’язати – навіть кровопролитною війною і фізичним знищенням.

Тому ми не можемо собі дозволити втомлюватись. Ми маємо знаходити сили підтримувати одне одного, надихати, допомагати, підставляти плече нашим братам і сестрам, допомагаючи їм нести їхній важкий хрест. Заради життя, заради правди, заради того, щоби український народ мав майбутнє.

Вчора на Рівненщині вчергове зустрічався з нашими військовослужбовцями та капеланами. Кожна з цих зустрічей для мене – особлива і пам’ятна. Цього разу ми піднесли спільну молитву до Бога та звершили освячення ікон, переносних малих іконостасів, які будуть використовувати наші священники-капелани, звершуючи свою місію в польових умовах.

Прошу Господа, щоби Він оберігав у цій війні кожного нашого захисника і захисницю, кожного капелана. Наша Церква повсякчас підносить молитви за українське військо, український народ. Нехай і надалі Господь допомагає нам торувати цей тернистий шлях правди, волі і свободи – щоби ми нарешті досягли нашої остаточної перемоги і всі разом святкували, радіючи утвердженню в Україні справедливого миру.

Слава Україні! Героям слава!

Джерело матеріала
loader