КНДР відправила до РФ не менше 3 тисяч солдатів: у Байдена заявили про "відчай" Кремля
КНДР відправила до РФ не менше 3 тисяч солдатів: у Байдена заявили про "відчай" Кремля

КНДР відправила до РФ не менше 3 тисяч солдатів: у Байдена заявили про "відчай" Кремля

США мають інформацію про наявність щонайменше 3 тисяч північнокорейських військових у Росії, розповів Джон Кірбі.

США зафіксували у Росії щонайменше 3 тисяч солдатів Північної Кореї. Військових КНДР надалі можуть залучити у війну проти України. Про це на брифінгу повідомив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі.

"За нашими оцінками, у період з початку до середини жотня Північна Корея перекинула у східні райони Росії не менше 3 000 солдатів", - зазначив він.

Кірбі розповів, що солдати КНДР прибули до Владивостока з північнокорейського порту Вонсан на кораблях. Далі їх направили на військові полігони на Далекому Сході, де вони зараз проходять підготовку.

"Ми поки не знаємо, чи братимуть ці солдати участь у бойових діях разом з російськими військовими, але ймовірність цього, безумовно, дуже висока. Після завершення навчання ці солдати можуть вирушити в західну частину Росії, а потім вступити в бій проти українських військових", - зауважив представник Білого дому.

За його словами, США вже проінформували владу України про ситуацію. Також Вашингтон консультується з союзниками та партнерами "стосовно наслідків такого кардинального кроку і нашої можливої реакції".

"Дозвольте чітко заявити: якщо північнокорейські військові таки вступлять у бойові дії, ця подія засвідчить усе більший відчай Росії у її війні проти України. Росія зазнає величезних втрат на полі бою щодня, але президент Путін (російський диктатор Володимир Путін - ред.), схоже, має намір продовжувати цю війну. Якщо Росія справді буде змушена звернутися до Північної Кореї за робочою силою, це буде ознакою слабкості, а не сили Кремля", - наголосив Кірбі.

Він також додав, що таке військове співробітництво між Росією та Північною Кореєю "матиме наслідки для безпеки як у Європі, так і в Індо-Тихоокеанському регіоні".

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader