США виділять Україні 800 доларів США на виробництво далекобійних безпілотників
США виділять Україні 800 доларів США на виробництво далекобійних безпілотників

США виділять Україні 800 доларів США на виробництво далекобійних безпілотників

Президент України Володимир Зеленський оголосив про важливу новину, яка має суттєвий вплив на зміцнення обороноздатності країни. Сполучені Штати Америки виділять Україні 800 мільйонів доларів на виробництво далекобійних безпілотників. Ця ініціатива є частиною сили США для підтримки України в її боротьбі за незалежність і територіальну цільність.

The New York Times пише, що таке рішення «може стати свого роду втішним призом для Зеленського», який не домігся від партнерів дозволу на «далекобій» і «свідчить про зміну тактики Заходу».

Україну хочуть забезпечити можливістю «вести війну власною зброєю і на своїх умовах».

Від початку вторгнення Штати надали Україні понад 61 млрд дол. як безпекову допомогу, але відмовлялися давати гроші на зброю Україні напряму, «натомість представляючи свою підтримку Києва у війні як спосіб підтримати американські компанії та мінімізувати потенційну корупцію».

Але останнім часом допомога Україні зменшилася, почасти через побоювання з приводу скорочення запасів Пентагону.

А західні чиновники стали хвалити українські удари далекобійними дронами по російських об’єктах, унаслідок яких за кілька днів було знищено близько 100 тис. тонн боєприпасів.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін днями прямо заявив, що Україна має бити по РФ своїми далекобійними дронами, не розраховуючи на західні ракети через їхню дорожнечу.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader