Генсек ООН прибув до Росії на саміт БРІКС
Генсек ООН прибув до Росії на саміт БРІКС

Генсек ООН прибув до Росії на саміт БРІКС

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до російської Казані, де проходить саміт країн-членів БРІКС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

Генсек ООН прибув до Росії на саміт БРІКС - Фото 1

За інформацією Радіо Свобода, лідер Росії Володимир Путін зустрінеться з Гутеррешем в останній день саміту БРІКС – на полях саміту.

Раніше Гутерреш постійно критикував дії Росії, заявляючи, що тривала військова операція Москви в Україні створює «небезпечний прецедент» для світу.

Глава ООНнеодноразово закликав до справедливого миру, який поважатиме міжнародне право і територіальну цілісність України.

Під час зустрічі з Путіним у квітні 2022 року, через два місяці після того, як Росія почала вторгнення в Україну, Гутерреш повторив позицію ООН і обговорив пропозиції щодо гуманітарної допомоги та евакуації цивільного населення із зон конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, заступник речника генсека ООН Фархан Гак запевняє, що поїздка Антоніу Гутерреша в Росію на зібрання лідерів БРІКС є «стандартною практикою», а його позиція стосовно російської війни проти України залишається незмінною.

У МЗС розкритикували поїздку Гутерреша на саміт БРІКС у Росії.

«Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Він, однак, прийняв запрошення до Казані від військового злочинця Путіна. Це неправильний вибір, що не сприяє справі миру. Це лише шкодить репутації ООН», - зазначили в МЗС України.

Теги за темою
ООН
Джерело матеріала
loader