Судна тіньового флоту рф вже потрапили під санкції Британії
Судна тіньового флоту рф вже потрапили під санкції Британії

Судна тіньового флоту рф вже потрапили під санкції Британії

Судна тіньового флоту рф вже потрапили під санкції Британії 

Але ще 70 суден із цього списку залишаються активними та продовжують працювати. 

Після публікації в Україні списку тіньових танкерів Владіміра Путіна, вже чотири судна потрапили під санкції Великої Британії. Про це повідомили "Українські новини" у статті "Після публікації списку суден тіньового флоту РФ Британія запровадила санкції", автором якої є Ірина Дорофейчук.

Ці судна причетні до обходу санкційного режиму та допомоги Росії у транспортуванні нафти, що приносить суттєві доходи для фінансування її агресивної військової діяльності. Проте, ще 70 суден із цього списку залишаються активними та продовжують працювати на користь російської економіки.

Вони продовжують перевозити нафту та інші енергетичні ресурси, що дозволяє Росії обходити міжнародні санкції та отримувати кошти для своєї воєнної машини. Це знижує ефективність санкцій, накладених Заходом, і ставить під загрозу міжнародні зусилля щодо обмеження фінансування російської агресії.

"Згідно з розвідданими, зібраними KSE, значна частина цих суден належить і управляється рядом підставних компаній в Індії, Маврикії, ОАЕ та інших юрисдикціях. Ймовірно, ці компанії зрештою контролюються Тахіром Гараєвим — засновником 2Rivers (раніше Coral Energy), та Етибаром Ейюбом, — йдеться у матеріалі. — Гараєв створив цілу мережу, яка спрямована на допомогу Росії та її тіньовому флоту, що дозволяє країні продовжувати отримувати значні прибутки від торгівлі нафтою, попри міжнародні санкції. Ці прибутки забезпечують суттєве фінансування для воєнної машини Росії, що підтримує її агресивну політику". 

Нагадаємо, Гараєв потрапив під санкції України та США, проте й далі керує своєю бізнес-імперією через підконтрольних осіб і компанії. Він перебуває в розшуку на вимогу турецької прокуратури. Він почав переоформлювати й перепродавати свої компанії, тим часом інші учасники все ще не перебувають під дією санкцій, а тому мають можливість обслуговувати російські інтереси. А корпорація Coral Energy та пов’язані з нею компанії не лише обходять санкції, а й фактично забезпечують економічну підтримку Росії, яка дозволяє їй утримувати свою військову присутність та здійснювати агресивні дії.

"Запровадження жорстких санкцій проти мережі компаній Гараєва значно обмежить можливість цих компаній вести подібну діяльність, що суттєво зменшить доходи Росії від експорту нафти та посилить ефективність санкційної політики, спрямованої на зупинення агресії", — йдеться у розслідуванні.

Джерело матеріала
loader
loader