ЦВК Грузії вважає, що скандальна агітація партії влади про війну не порушує закон
ЦВК Грузії вважає, що скандальна агітація партії влади про війну не порушує закон

ЦВК Грузії вважає, що скандальна агітація партії влади про війну не порушує закон

Центральна виборча комісія Грузії вважає, що зміст передвиборчої реклами партії "Грузинська мрія" з кадрами зруйнованих Росією українських міст не порушує законодавство, яке забороняє пропаганду війни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузія Online".

Таким чином грузинська ЦВК відхилила скарги телеканалів Formula, Mtavari і TV Pirveli, які відмовились транслювати агітацію "Грузинської мрії", заявивши, що ця реклама є аморальною і неетичною за своїм змістом, а партія влади сіє страх серед виборців, намагаючись заручитися їхньою підтримкою.

Голова ЦВК Грузії Георгій Каландарішвілі у листі телеканалам зазначає, що телекомпанії "не мали фактичних і правових підстав" для відмови в розміщенні передвиборчої політичної реклами "Грузинської мрії".

"Конкретна політична реклама не є пропагандою війни та насильства, вона містить відмову від війни і не суперечить законодавству, що регулює конкретні відносини, не порушує загальних вимог і принципів, встановлених Конституцією Грузії", – йдеться у його листі.

Рішення суду було засноване на зверненні Комісії з комунікацій, яка також не знайшла порушень у рекламному ролику.

Минулого місяця "Грузинська мрія" у межах передвиборчої агітації виготовила банери та відеоролики, де поруч розміщені фото завданих Росією руйнувань в Україні та, на контрасті, – "нормальне життя" у Грузії.

Підписи на банерах закликають виборців "обирати мир" і "сказати ні війні".

Міністерство закордонних справ України засудило та назвало неприпустимим використання партією влади Грузії в політичній рекламі зображень наслідків війни Росії проти України.

На грузинську владу це не подіяло.

Джерело матеріала
loader