Максим Буткевич передав Зеленському список із 30 ув’язнених журналістів та двох правозахисників, - ZMINA
Максим Буткевич передав Зеленському список із 30 ув’язнених журналістів та двох правозахисників, - ZMINA

Максим Буткевич передав Зеленському список із 30 ув’язнених журналістів та двох правозахисників, - ZMINA

Під час зустрічі президента України з представниками громадських організацій, що працюють у сфері міжнародної політики, адвокації, захисту прав людини, безпеки та оборони йшлося про зовнішній та внутрішній План перемоги.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками громадських організацій, що працюють у сфері міжнародної політики, адвокації, захисту прав людини, безпеки та оборони. Під час зустрічі йшлося про зовнішній та внутрішній План перемоги. Про це повідомляє Центр прав людини ZMINA.

Зазначається, що це перша широка зустріч президента з діячами громадянського суспільства з початку повномасштабної війни. На ній були присутні представники двох десятків організацій громадянського суспільства.

Йшлося про широке коло питань, зокрема, просування Плану перемоги через публічну дипломатію, розвиток власного ВПК, посилення санкцій, зокрема щодо танкерного флоту, повернення полонених, підтримку ветеранів, ротацію військовослужбовців і  рекрутинг, захист демократії, якість урядування, інформує ZMINA. 

На зустрічі був присутній звільнений з російського полону п’ять днів тому правозахисник, журналіст, військовослужбовець та співзасновник і член правління Центру прав людини ZMINA Максим Буткевич, який подякував державним структурам, громадянському суспільству та всім, хто долучився до звільнення його та його побратимів. Максим Буткевич зазначив, що це було перше звільнення з колонії на Луганщині, де він відбував покарання разом із чотирма десятками інших військовополонених, засуджених за сфабрикованими справами, і це звільнення дає надію, що «процес розморожений». 

«Українці в російському полоні – як застиглі комахи в бурштині. Для них час зупинився, однак для всіх них важливо знати, що робиться усе можливе задля їхнього звільнення», – сказав Буткевич. 

Він закликав до продовження роботи з визволення українських військовополонених і цивільних та окремо згадав про правозахисників і журналістів, які досі перебувають у російському полоні. Буткевич передав Володимиру Зеленському список із 30 ув’язнених журналістів та двох правозахисників, який було підготовлено Центром ZMINA. 

Повідомляється, що Володимир Зеленський привітав Максима Буткевича з поверненням на Батьківщину та заявив про необхідність об’єднання зусиль заради відновлення справедливості та миру в Україні. 

«Сьогодні була зустріч із представниками нашого українського громадянського суспільства. Багато було організацій – зовнішня політика, розвиток оборонної сфери, правозахист, захист свободи. Зокрема, був і Максим Буткевич – український правозахисник і воїн, якого нам нещодавно вдалося звільнити з російського полону. Детально обговорили План перемоги та нашу потребу в об’єднанні – у тому, щоб разом повертати справедливість для України, наближати мир і говорити з партнерами про все те, що може зробити Україну сильнішою. Ми розраховуємо на єдність у промоції рішення партнерів щодо запрошення України в НАТО. А також щодо розвитку нашої системи оборони. Треба більш активно закликати партнерів до рішучості в оборонній співпраці. І також маємо разом працювати над кроками, які дадуть Україні змогу швидше відновитись після цієї війни», — наголосив президент України.  

Голова правління Центру ZMINA Тетяна Печончик, присутня на зустрічі, передала Зеленському звернення 70-ти громадських організацій щодо внутрішнього виміру Формули миру та необхідності зберегти у фокусі уваги Уряду питання реінтеграції після того, як було ліквідоване міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції).  

«Печончик наголосила на важливості збереження в уряді міністерства,  що відповідає за постраждалих унаслідок війни незалежно від того, де вони перебувають: в окупації, на вільних територіях України чи за кордоном, а також закликала трансформувати Мінреінтеграції в Міністерство національної єдності», - йдеться у повідомленні Центру ZMINA. 

Фото: Офіс Президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader