У РФ прибуло 12 тисяч солдатів КНДР, частина з них - вже в Курській області
У РФ прибуло 12 тисяч солдатів КНДР, частина з них - вже в Курській області

У РФ прибуло 12 тисяч солдатів КНДР, частина з них - вже в Курській області

Північна Корея перекинула до Росії вже близько 12 тисяч військових. Частина з них уже перебуває у зоні бойових дій у Курській області, повідомляє Головне управління розвідки.

- Перші підрозділи військових із КНДР, які пройшли навчання на східних російських полігонах, вже прибули до зони бойових дій російсько-української війни – зокрема, 23 жовтня 2024 року їхню появу зафіксували в Курській області РФ. Підготовка солдатів армії КНДР, що прибули до Росії, відбувається на п'яти військових полігонах, розташованих на сході держави-агресора – "Барановський" (Уссурійськ), "Донгуз" (Улан-Уде), "Катеринославський" (Катеринославка), 248-й ("Князе- Волконське) та 249-й (Сергіївка), - розповіли у розвідці.

За даними розвідки, на злагодження військових із Північної Кореї, яких Росія має намір задіяти у війні проти України, виділяють кілька тижнів. За оцінками ГУР МО України, чисельність перекинутих на Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них – 500 офіцерів, у тому числі троє пхеньянських генералів. Відповідальним за контроль підготовки та адаптації військ КНДР Москва призначила заступника міністра оборони РФ Юнус-Бека Євкурова.

У ГУР також додали, що надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю Москва, згідно з встановленими нормами, щомісяця виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грамів мила.

  • 23 жовтня проект Головного управління розвідки "Хочу жити" випустив відеоролик, в якому є звернення до північнокорейських солдатів їхньою мовою. У "Хочу жити" закликали військових КНДР не вступати у війну проти України та відмовитися допомагати путінському режиму, здавшись у полон. У відео продемонстрували умови табору, в якому можуть опинитися майбутні військовополонені з Північної Кореї.
  • 23 жовтняПентагон вперше підтвердив, що військові КНДР прибули до Росії. Глава Пентагону Ллойд Остін під час інтерв'ю у Римі заявив, що вже є докази того, що війська КНДР знаходяться на території РФ. Однак він зазначив, що достеменно невідомо, чим вони там займаються.
  • 22 жовтня Володимир Зеленський, спілкуючись із журналістами у Києві, заявив, що КНДР відправила своїх офіцерів на навчання до Росії для участі у війні проти України через гроші.
Теги за темою
КНДР
Джерело матеріала
loader
loader