"Сім противників України в НАТО": у Зеленського спростували інформацію ЗМІ
"Сім противників України в НАТО": у Зеленського спростували інформацію ЗМІ

"Сім противників України в НАТО": у Зеленського спростували інформацію ЗМІ

Поширюють чутки про небажання країн НАТО бачити Україну в Альянсі ті, хто хоче створити хибне враження.

Коротко:

Видання Politico опублікувало статтю із посиланням на джерела у Вашингтоні та військово-політичному блоці про те, що нібито сім країн-членів НАТО виступають проти запрошення України до Альянсу.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров заявив, що ця інформація не відповідає дійсності та пояснив, для чого її могли поширити на загал, передає "РБК-Україна".

За його словами, поширення таких чуток вигідне тим, хто намагається просунути ідею, що вступ України в НАТО не має широкої підтримки серед членів Альянсу. Однак насправді ситуація дещо інша.

Никифоров переконує, що ідею запрошення України в НАТО підтримує більшість країн-членів Альянсу, а із тими, хто наразі не висловлює підтримку, ведеться активна робота.

"Запрошення - це перший пункт плану перемоги президента України і надійний шлях до справедливого і тривалого миру. Володимир Зеленський презентував план міжнародним партнерам, українському парламенту і спільноті, представникам ЗМІ та громадянського суспільства, і консолідує їхні зусилля, щоб наблизити запрошення України до НАТО", - заявив він.

Хто такий Сергій Нікіфоров?

Сергій Сергійович Никифоров – український телеведучий. Прессекретар президента України з 9 липня 2021 року, пише Вікіпедія.

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader