"Знаю 20 років": Кім пояснив, чому взяв на поруки підозрювану у незаконному збагаченні нардепку
"Знаю 20 років": Кім пояснив, чому взяв на поруки підозрювану у незаконному збагаченні нардепку

"Знаю 20 років": Кім пояснив, чому взяв на поруки підозрювану у незаконному збагаченні нардепку

За словами очільника Миколаївської ОВА, Ірина Кормишкіна не переховується від слідства, а співпрацює з правоохоронними органами. Він розказав, що знайомий з депутаткою з часів, коли вона працювала у бізнесі.

У середу, 23 жовтня, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки для народної депутатки від "Слуги народу" Ірини Кормишкіної, яку підозрюють у незаконному збагаченні. Поручителями стали очільник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія та голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Своє рішення останній пояснив в ефірі телемарафону у четвер, 24 жовтня.

Кім наголосив на презумпції невинуватості та заявив, що знає Кормишкіну 20 років — ще "з часів її роботи у бізнесі страхування".

"Вона не переховується від слідства. Слідство розбереться хто винний, я тут не маю нічого коментувати. Я знаю, що це (порука — ред.) дозволить їй нормально працювати, і те що вона не буде ухилятися від правоохоронних органів, а зараз повноцінно співпрацює, надає всі документи. Це і дало суду змогу звільнити її на поруки", — пояснив очільник Миколаївської ОВА.

Він також додав, що суд призначив запобіжний захід для депутатки саме у вигляді особистої поруки, бо "вона добропорядно веде себе по слідству".

Що відомо про Ірину Кормишкіну

Ірина Кормишкіна родом із Миколаєва. У 2019 році була обрана народною депутаткою 9 скликання від партії "Слуга народу" (№116 у списку), як безпартійна.

Влітку 2020 року в мережі оприлюднили відеоролик, де тодішній очільник партії "Слуга народу", а нині перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко і керівник однойменної фракції Давид Арахамія обговорювали свою колегу Ірину Аллахвердієву (змінила прізвище на Кормишкіна у 2023 році, заміж за депутата Миколаївської облради від партії "Наш край" Юрія Кормишкіна, — ред.) У діалозі звучали такі фрази, як "баба робоча" і "корабельна сосна".

Нагадаємо, 17 жовтня НАБУ та САП Ірині Кормишкіній про підозру в незаконному збагаченні. За даними слідства, нардепка у 2021-2022 роках заволоділа активами, які на понад 20 млн грн перевищують її офіційні доходи та заощадження за цей період. Вона придбала будинок поблизу Одеси, де тепер проживає.

Теги за темою
Україна Миколаїв Давид Арахамія
Джерело матеріала
loader
loader