«Не в курсі ситуації». Китай вперше коментує вступ КНДР у війну
«Не в курсі ситуації». Китай вперше коментує вступ КНДР у війну

«Не в курсі ситуації». Китай вперше коментує вступ КНДР у війну

У Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що «нічого не знають» про перекидання військ Північної Кореї на територію Російської Федерації. Про це повідомив прес-секретар китайського МЗС Лінь Цзян на пресконференції в Пекіні.

У відповідь на питання, чи може Пекін підтвердити відправлення військовослужбовців КНДР до Росії, Цзян відповів, що «Китай не в курсі ситуації». 

Також журналісти попросили озвучити позицію Китаю з приводу того, що Пхеньян такими діями переводить «і без того тривалу» війну на нову стадію. «Позиція Китаю щодо української кризи послідовна і зрозуміла, і ми сподіваємося, що всі сторони домагатимуться деескалації ситуації та візьмуть на себе зобов'язання щодо політичного врегулювання», – відповів речник китайського МЗС.

Згодом стало відомо, що Сеул може переглянути питання надання зброї Україні в разі посилення військової активності Північної Кореї. Про це заявив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль під час прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Джерела також повідомляють, що у розпорядженні Пхеньяна близько двох сотень підприємств, які працюють на потреби військово-промислового комплексу. Заводи виробляють усі необхідні види зброї та боєприпасів, за винятком винищувачів. При цьому обсяги виробництва оцінити практично неможливо через підвищену таємність. Крім того, частина військових заводів Північної Кореї знаходиться під землею.

До слова, російська Держдума ратифікувала Договір про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та КНДР. Одна з його статей передбачає взаємну військову допомогу.

Джерело матеріала
loader
loader