Тетяну Монтян позбавили права на адвокатську діяльність в Україні
Тетяну Монтян позбавили права на адвокатську діяльність в Україні

Тетяну Монтян позбавили права на адвокатську діяльність в Україні

Тетяну Монтян позбавили права на зайняття адвокатською діяльністю в Україні. Про це 24 жовтня повідомив Офіс Генерального прокурора.

На сайті відомства сказано, що Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Житомирської області позбавила російську пропагандистку на заняття адвокатською діяльністю за їхньою скаргою.

У відомстві пояснили, що у березні 2023 року прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно Монтян. Вона обвинувачується у здійсненні публічних закликів до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону, публічному запереченні здійснення збройної агресії РФ, а також у виправдуванні війни.

- Розслідуванням встановлено, що обвинувачена після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, з березня 2022 року на пропагандистських каналах систематично публічно висловлювалася щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Ідеологічно обґрунтовуючи існування самопроголошених республік, вона виправдовувала збройну агресію рф. Публічно закликала до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, зміни меж території та державного кордону України, — розповіли в ОГП.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СБУ за оперативного супроводу Департаменту кіберполіції.

На сайті Національної асоціації адвокатів України сказано, що право на заняття адвокатською діяльністю Тетяни Монтян зупинено або припинено з 20 вересня.

8 жовтня президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Тетяни Монтян на десять років. 10 лютого 2023 року СБУ повідомила про підозру Тетяні Монтян за чотирма статтями Кримінального кодексу.

  • 9 травня 2023 року у Києві викрили адміна Telegram-каналу Монтян.
  • 23 жовтня у співачки Таїсії Повалій в Україні конфіскувала BMW, права на дев'ять пісень і будинок під Києвом.
Джерело матеріала
loader