Лідерка «Слуги народу» найближчим часом може втратити всі посади
Лідерка «Слуги народу» найближчим часом може втратити всі посади

Лідерка «Слуги народу» найближчим часом може втратити всі посади

Провладна партія «Слуга народу» вже наступного тижня може лишитися без своєї лідерки Олени Шуляк. Також Шуляк планують усунути з посади голови парламентського комітету з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Про це йдеться у статті «Главкома» «Переворот у «Слузі народу». Призначено місце і час».

Голосування з приводу звільнення Шуляк з посади в комітеті може відбутися вже на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради 29 жовтня. Своєю чергою звільнення з комітету стане першим кроком для її усунення з посади голови партії «Слуга народу», йдеться у матеріалі.

Зазначається, що на місце Шуляк в комітеті претендує голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Віталій Безгін. Його кандидатуру, зокрема, лобіює віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба.

У статті йдеться, що проти Шуляк діють її зв’язки з ексміністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим, якого підозрюють у підготовці створення власного політичного проєкту.

Звільнення з комітету може відбутися паралельно з відставкою Шуляк з посади голови «Слуги народу». Повідомляється, що тут існує декілька варіантів.

Із Шуляк найближчими днями можуть «домовитися по-хорошому». У такому разі вона «добровільно» піде з обох посад з ймовірним формулюванням «за станом здоров’я».

Однак, якщо ж Шуляк посунуть з голови комітету вольовим рішенням, її подальше перебування на чолі партії буде просто мати недоречний вигляд. Аналітики зазначають, що таке голосування (за відставку з посади голови комітету) буде фактично вотумом недовіри однопартійців, і нардепці не залишиться нічого іншого, як самій піти з партії. Більш того, джерела в оточенні Шуляк запевняють, що вона навіть розглядає можливість скласти депутатський мандат.

До слова, 14 грудня 2023 року народну депутатку Олену Шуляк було переобрано головою партії «Слуга народу».

Джерело матеріала
loader