Мінфін України затвердив порядок формування «клубу білого бізнесу»
Мінфін України затвердив порядок формування «клубу білого бізнесу»

Мінфін України затвердив порядок формування «клубу білого бізнесу»

Міністерство фінансів затвердило Порядок формування та оприлюднення переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства (так званого «клубу білого бізнесу»). Про це повідомила пресслужба міністерства.

Як вказується в повідомленні, до вказаного переліку буде включено юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, резидентів «Дія.Сіty», які відповідатимуть низці вимог та критеріїв з урахуванням системи оподаткування (зокрема, вимогам до рівня сплати податків, рівня нарахування заробітної плати тощо).

У міністерстві вважають, що включення в такий перелік стане стимулом для всіх платників податків дотримуватися вимог податкового законодавства, оскільки такі платники отримуватимуть певні переваги в податковому адмініструванні на час воєнного стану:

мораторій на документальні перевірки, крім деяких видів;

скорочення строків камеральної та документальної перевірок з метою бюджетного відшкодування;

скорочення строків надання індивідуальних податкових консультацій;

за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти, зокрема з використанням засобів дистанційного зв’язку, у тому числі в режимі відеоконференції.

«Перелік платників буде оприлюднено на офіційному вебсайті Державної податкової служби України на 15 робочий день з дня його затвердження. Формування та затвердження Переліку здійснюватиметься ДПС не пізніше останнього робочого дня березня, травня, серпня та листопада. Якщо платник податку подав повідомлення про відмову в оприлюдненні даних, ДПС може не оприлюднювати в переліку інформацію про нього», - уточнюється в повідомленні.

Джерело матеріала
loader
loader