Неїжпапа у Данії ознайомився з новітніми розробками озброєння, які посилять український флот
Неїжпапа у Данії ознайомився з новітніми розробками озброєння, які посилять український флот

Неїжпапа у Данії ознайомився з новітніми розробками озброєння, які посилять український флот

Делегація Командування ВМС ЗСУ на чолі з командувачем, віцеадміралом Олексієм Неїжпапою відвідала Королівство Данія та ознайомила партнерів з безпековою ситуацією в Азово-Чорноморському басейні.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє управління комунікацій Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

«Очільник національних ВМС обговорив з партнерами низку питань, пов’язаних з безпековою ситуацією в Азово-Чорноморському басейні. Сторони приділили значну увагу розвитку бойових спроможностей Військово-Морських Сил ЗС України та поглибленню військового співробітництва з метою подальшого ефективного протистояння російським загарбникам», - йдеться в повідомленні.

Неїжпапа у Данії ознайомився з новітніми розробками озброєння, які посилять український флот - Фото 1

Як зазначається, командувач ВМС ЗС Україниознайомився з новітніми іноземними розробками озброєння і техніки, які в майбутньому посилять бойовий потенціал українського флоту. Також у ході зустрічей він ознайомив присутніх з перебігом бойових дій і поточною безпековою ситуацією на півдні України та в Азово-Чорноморському регіоні, а також поінформував закордонних колег про результати та перспективи застосування сил й засобів Військово-Морських сил ЗС України у війні з російськими загарбниками.

Неїжпапа у Данії ознайомився з новітніми розробками озброєння, які посилять український флот - Фото 2

Крім того, Неїжпапа поспілкувався з українськими військовими моряками, які проходять підготовку в Данії за стандартами НАТО.

Неїжпапа у Данії ознайомився з новітніми розробками озброєння, які посилять український флот - Фото 3

Під час візиту командувач ВМС ЗСУ зустрівся з командувачем оборони Данії генералом Майклом Гілдґаардом, командувачем Королівських військово-морських сил Данії контрадміралом Хенріком Рюбергом, представниками промисловості США, Королівства Данії та з представниками міжнародних європейських компаній.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня Данія оголосила про виділення 2,4 мільярда данських крон (350 мільйонів доларів США) на військову підтримку України.

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Джерело матеріала
loader