Онлайн-медіа «20 хвилин» запровадило новий розділ для скарг на публікації
Онлайн-медіа «20 хвилин» запровадило новий розділ для скарг на публікації

Онлайн-медіа «20 хвилин» запровадило новий розділ для скарг на публікації

Читачі у разі виявлених порушень чи помилок зможуть повідомити про це редакції або Комісії з журналістської етики, яка допоможе врегулювати питання.

Онлайн-видання «20 хвилин» з окремими редакціями у Вінниці, Тернополі, Житомирі, Козятині та Хмельницьому впровадило на усіх своїх сайтах новий розділ «Поскаржитися на публікацію», аби дати читачам можливість оперативно повідомляти про помилки або порушення етичних норм у матеріалах. Про це повідомили на сайті Комісії журналістської етики (КЖЕ).

«Ми, команда редакції сайту “20 хвилин” (Тернопіль), переконані, що в умовах сучасних викликів, особливо в період війни та інформаційної боротьби, надзвичайно важливо підтримувати високі стандарти журналістської етики. Наше медіа, яке працює на Тернопільщині понад 25 років, свідомо вирішило приєднатися до ініціативи дотримання Кодексу етики українського журналіста, оскільки віримо, що це допоможе зміцнити довіру наших читачів», — повідомила головна редакторка газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» Наталія Бурлаку.

Для оперативного реагування на зауваження читачі можуть скористатися формою зворотного зв’язку на сайті. Якщо реакція редакції на скаргу не задовольнить читача або не буде взагалі, є можливість звернутися до КЖЕ.

Комісія зі свого боку вивчить скаргу та запросить пояснення від редакції. У випадку зацікавленості обох сторін, помилку буде виправлено або матеріал буде доповнено. Якщо ж не вдасться досягнути згоди, вона ухвалить рішення з аналізом та рекомендаціями щодо того, як уникнути подібних помилок у майбутньому.

Раніше NGL.media додало на свій сайт згадку про Кодекс етики українського журналіста, а також створило спеціальну сторінку «Поскаржитися на матеріал», яка переадресовує на ресурс КЖЕ.

Як зауважили в КЖЕ, подібні механізми для розгляду скарг та забезпечення високих стандартів журналістики вже мають у Великій Британії BBC і The Guardian, а в США The New York Times і Washington Post також використовують незалежні комісії для перевірки фактів та етичних стандартів.

Фото: КЖЕ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader