Підтримка Плану перемоги: громади України звернуться до регіонів-партнерів у США та країнах Європи
Підтримка Плану перемоги: громади України звернуться до регіонів-партнерів у США та країнах Європи

Підтримка Плану перемоги: громади України звернуться до регіонів-партнерів у США та країнах Європи

Облради та громади України готують звернення до регіонів-партнерів у США та країнах Європи, аби вони підтримали український План перемоги та лобіювали його у своїх парламентах.

Про це сказала голова Харківської обласної ради, голова Асоціації обласних і районних рад Тетяна Єгорова-Луценко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає кореспондент Укрінформу.

“Асоціація обласних і районних рад України, голови готові працювати над зверненнями до партнерів-регіонів, партнерів-районів дружніх країн. Обласні ради вже сьогодні будуть обговорювати проєкт звернення до регіонів-партнерів для того, щоб вони підтримали це звернення, підтримали українські міста і також звернулися до свого уряду щодо підтримки українського Плану перемоги. Його підтримка - це задача не лише Президента й уряду, але й місцевого самоврядування”, - сказала Єгорова-Луценко.

За її словами, таке звернення вже готує Харківська облрада – за його ухвалення голосуватимуть на позачерговій сесії наступного тижня.

Закликав об’єднати зусилля також міський голова Львова Андрій Садовий.

“Сьогодні треба активізувати всі наші можливості. Я би хотів звернутися до всіх керівників громад. Кожен із нас має достатньо багато контактів. Треба звертатися до голів місцевих, регіональних парламентів, залучати всіх. Ми всі повинні бути сьогодні як єдине ціле. Щоб місцеві парламенти, парламенти країн ухвалювали рішення. Тому що дуже багато людей на Заході розслабилися, вони думають, що війна — десь далеко, але вона - в центрі Європи”, – сказав Садовий.

Він наголосив, що перемога України означатиме перемогу демократії над тоталітарною системою.

“Велике прохання до всіх: відкидаємо все в бік і працюємо в одному ключі. Щоб весь світ розумів цей момент: ми зобов'язані перемогти. План Президента — чи не єдиний шанс, щоби сьогодні об'єднати всіх і дати чіткий меседж всьому цивілізованому світу: це — не війна Росії проти України, це – війна тоталітарної системи проти демократичної. Демократія має перемогти”, – сказав мер Львова.

Миколаївщина має великий досвід співпраці з міжнародними партнерами на різних рівнях, тому громади області докладуть максимум зусиль, щоб донести до них необхідність допомогти нам втілити у життя план Перемоги Президента Зеленського, заявив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

«Миколаївщина має великий досвід співпраці з міжнародними партнерами. Тож ми маємо об'єднати зусилля, щоб комунікуючи з нашими містами-побратимами, або під час особистого спілкування донести до них необхідність допомогти нам втілити у життя план Перемоги Президента Зеленського. У нас немає іншого шляху перемогти у цій війні, аніж як об’єднати зусилля кожного українця, кожної громади чи району з усім вільним світом», - сказав Кім.

За його словами, представники громад Миколаївщини готують свої культурні програми з якими у листопаді-грудні мають відвідати регіони-побратими в різних країнах, щоб зміцнювати наші зв’язки ще й на цьому рівні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня під час виступу перед учасниками Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Володимир Зеленський закликав громадипочати працювати з дружніми їм регіонами з інших країн для втілення Плану перемоги.

Теги за темою
США Євросоюз
Джерело матеріала
loader